Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Emma 30 – Het antwoord

Emma 30 – Het antwoord


Emma vertelde mij opgewonden dat zij een belangrijke brief uit Amerika had gekregen. Diezelfde middag zat zij in het vliegtuig om over de oceaan te vliegen naar een nieuw avontuur in het land dat haar zoveel succes had gebracht. Drie weken zou haar afwezigheid gaan duren. Ik wist meteen al dat ik haar zou gaan missen.
Ik was drie dagen alleen met Frits in het huis. Peter had geen contact gezocht. Op een dinsdagochtend lag er een brief op de deurmat. Het kon niet anders dan een brief van Kees Broodakker zijn. Ik herkende het handschrift waarmee hij mijn naam en adres had geschreven op de enveloppe.


Beste Bjarne,


Wat een mooie gedichtjes heb jij mij gestuurd! Het zijn intieme gedachtestapjes van een wandelende jongeman. Ik kon me er veel bij voorstellen en ook een heleboel niet. Dat is het bijzondere van gedichten. Het roept iets bij me op, maar ik kan het niet altijd duiden.
Ik zou er zeker mee doorgaan als ik jou was. Ik heb een gedichtenbundel van de dichter Hans Lodeizen. Zegt die naam jou iets? Het zijn persoonlijke gedichten.
Ik ben zelf begonnen met korte verhalen schrijven. De televisie heb ik afgezworen. Steeds weer diezelfde gezichten. Ik heb een klein begin gemaakt van een verhaal:
“ Mijn dromen zijn mijn verleden. Ik ben niet met een zilveren paplepel in mijn gulzige mond geboren maar ik zie het kleurrijk glinsteren der sterren als een teken aan de wand boven het bevroren kasteel. “
Ik ben nog aan het nadenken over een vervolg. Helaas heb ik weinig tijd vanwege mijn werk.
Stuur me gerust nieuwe gedichtjes. Ik sluit een postzegel bij voor een antwoord.


Tot een volgend schrijven, Kees Broodakker.


Wat leuk dat Kees mij zo spoedig een antwoord had gestuurd. Ik vroeg me af waarom Emma zo gehaast naar Amerika was vertrokken. Het was stil in huis zonder mijn hospita. Ik had nu wel meer tijd om gedichten te schrijven. Ik kende de schrijver die Kees had genoemd niet. Toen ik ging kijken in de grote boekenkast van Emma vond ik na lang zoeken een bundel met de naam van deze schrijver op de kaft. Er stond een hele rij bundels van Nederlandse dichters naast elkaar. Emma zou het vast toejuichen wanneer ik daar eens in ging lezen.
Het was me met veel kunst en vliegwerk gelukt om een zeven te halen voor mijn proefwerk Bodemkunde. Er stonden alweer nieuwe proefwerken op het programma. Voor bloementeelt wilde ik minstens een acht halen. Gedichten lezen kon altijd later nog.
Terwijl ik alle bloemennamen aan het bestuderen was dwaalde mijn gedachten af en toe toch af naar Emma. Steeds vaker kreeg ik het gevoel dat zij iets belangrijks voor mij verborgen hield. Ze had haar stemmingen, dat hoorde bij haar karakter. Er was iets dat ik niet aan haar kon begrijpen. Hoeveel ruimte had zij eigenlijk in haar hoofd, dat zij over zoveel zaken kon nadenken.
Misschien later deze week had ik tijd om Kees weer een paar gedichten te sturen. De gedichten van Hans Lodeizen had ik ook mooi gevonden. Ik had een uur in het boekje gelezen.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Bjarne

Geplaatst op

11-03-2019

Geef uw waardering

Er is 0 keer gestemd.

Social Media

Tags

Emma Hospita Liefde

Reacties op ‘Emma 30 – Het antwoord’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 17-10 - 1001KorteVerhalen.nl online!

    In navolging van 1001Gedichten.nl hebben we een nieuwe website opgezet speciaal voor Korte Verhalen. Meld je aan en plaats nu je verhalen.

Bekijk oudere nieuwsberichten »