Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Emma 26 – Opruimgoeroe

Emma 26 – Opruimgoeroe

“Opruimgoeroes zijn van alle tijden Bjarne” zei Emma op strenge toon om mijn verlegen lachen te onderbreken. Ik vond het gewoon een grappig woord, dan kon ik mijn lachje niet goed onderdrukken. Het was niet bedoeld om Emma zich te laten ergeren. Ze had sinds kort contact met een opruimgoeroe. Het leek me een onbegonnen zaak. Ze had zoveel snuisterijen waar ze verknocht aan was. Zelfs een leeg luciferdoosje had voor haar een emotionele lading. En om dan nog te zwijgen over haar verzameling oude ansichtkaarten die ze overal ter wereld had aangeschaft zonder zich af te vragen of er wel mensen waren waar ze die kaarten naar kon versturen. Zilveren suikerpotten, allerlei soorten asbakken. Haar hele huis puilde uit met de spullen die ze had verzameld tijdens haar veel bewogen leven. Ze bewaarde soms zelfs lege wijnflessen wanneer de wijn goed had gesmaakt en het een dure fles betrof. Ik was er al eens voorzichtig over begonnen, maar van haar jonge huurder nam ze niets aan. Niets behalve zijn lichamelijke liefde. Waar moest ik haar nog blij mee maken. Ze had alles al. En wanneer ze op haar spullen was uitgekeken kon ze nog terecht in haar boekenkast waarin duizenden boeken stonden. Onbegrijpelijk, je kon er toch maar een tegelijk lezen. Maar zij kreeg het voor elkaar om soms wel tien boeken tegelijkertijd te lezen. Ik vond het bizar, maar ik had er ook wel bewondering voor. Ze was een vrouw die graag haar eigen gang ging en daar hoorde kennelijk ook het verzamelen bij.
Nu had ze dus een opruimgoeroe om haar bij te staan. Ik had er eerlijk gezegd nooit over gehoord. Waarschijnlijk was ik nog te jong om veel spullen te verzamelen. En over iedere vaas of asbak een verhaal hebben was al helemaal niets voor mij.
Ze had me weleens verteld waarom ze van iets wat haar emotioneel raakte vaak drie of meerdere exemplaren kocht. Ze wilde altijd bijzondere cadeautjes in huis hebben. Zodat ze mensen iets persoonlijk kon geven. Ze had inmiddels meer cadeautjes dan vrienden. De vrienden bleven steeds vaker weg omdat ze geen zin in haar cadeautjes hadden. Aan iedere cadeautje kleefde een verhaal van drie hoofdstukken. Emma was daar vaak wat drammerig in. Alles moest bijzonder zijn. Het meest bijzondere was dat ze gewoon nooit genoeg aandacht kreeg voor haar persoonlijke cadeautjes waarmee haar hele huis was volgestouwd.
Ik was benieuwd wat die opruimgoeroe haar allemaal zou gaan vertellen. En waar ze zou gaan beginnen. Want er was geen beginnen aan. Er kwamen telkens weer nieuwe snuisterijen bij. Cadeautjes voor onzichtbare mensen.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Bjarne

Geplaatst op

04-03-2019

Geef uw waardering

Er is 0 keer gestemd.

Social Media

Tags

Hospita Huis Opruimgoeroe

Reacties op ‘Emma 26 – Opruimgoeroe’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 17-10 - 1001KorteVerhalen.nl online!

    In navolging van 1001Gedichten.nl hebben we een nieuwe website opgezet speciaal voor Korte Verhalen. Meld je aan en plaats nu je verhalen.

Bekijk oudere nieuwsberichten »