Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Emma 35

Emma 35Het was een opwindende ochtend. Ik had het gevoel dat ik nu echt volwassen was.
Ik had opnieuw het nummer “Cowgirl in the sand“ van Neil Young beluisterd door de koptelefoon en me mee laten slepen door het gitaargeluid van mijn muzikale held. Ik ging naar de brievenbus in het huis van mijn hospita lieve Emma en ik zag tot mijn grote vreugde dat er een brief uit Amerika op de deurmat lag. De enveloppe zat vol met zeven blaadjes handgeschreven tekst en de auteur van die tekst was Emma Petronella, mijn lieve Emma. Ik herkende haar gedistingeerde handschrift onmiddellijk. Ze had een eminente manier van zinnen componeren. De eerste drie paragrafen maakten zoveel indruk op me dat ik bijna vergat dat ik ook nog een eigen leven had. Een leven waarin ik voor mezelf moest zorgen en er belang bij had om Frits de kater op tijd zijn eten te geven. En de kattenbak verschonen en mijn schoenen poetsen, mijn broeken wassen, mijn boekentas vullen en steeds naar in de weer met andere spullen. Het was alsof er een droom was uitgekomen waarvan ik had gehoopt dat ik die droom nooit had willen dromen. De ene na andere zin was zo indrukwekkend dat ik er verdrietig van werd dat er geen enkel woord over mij ging of over onze liefde. Ik probeerde of er tussen de regels misschien een geheime boodschap te ontcijferen was. Een waarom over waardoor ze dit allemaal aan mij schreef. Maar het leek meer op een reisverslag van iemand die haar kwaliteiten etaleerde dan een persoonlijke brief aan een geliefde.

Ik las zoals ik naar haar had geluisterd, zwijgend met mijn eigen stille woorden diep verborgen in mijn hart. Mijn emoties waren verwarrend. Het was een boeiende tekst die ze had geschreven, maar ik zocht naar iets persoonlijks. Woorden waaruit ik kon opmaken dat ze van me hield zoals ik van haar, mijn lieve Emma.


35

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Bjarne

Geplaatst op

05-08-2018

Geef uw waardering

Er is 1 keer gestemd.

Social Media

Tags

Emma Hospita Liefde

Reacties op ‘Emma 35’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 17-10 - 1001KorteVerhalen.nl online!

    In navolging van 1001Gedichten.nl hebben we een nieuwe website opgezet speciaal voor Korte Verhalen. Meld je aan en plaats nu je verhalen.

Bekijk oudere nieuwsberichten »