Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Mail-brief uit Rusland

Alles leek goed te gaan, ik had mijn nervositeit redelijk onder controle. Ik kon niet altijd goed slapen, maar het ging zoals het moest gaan.
Na de dood van mijn vader was ik anders over het kunstenaarschap gaan nadenken, maar op de een of andere manier was ik in mijn zoektocht de weg kwijt geraakt.
Er waren dagen geweest, dat ik verwarde verhalen had geschreven, maar sinds ik over het gewone leven was gaan schrijven met alle dagelijkse muizenissen, had mijn leven voor mij een nieuwe betekenis gekregen.
Afscheid nemen was afscheid nemen van vroeger, zo leek het nu ik de dood van mijn vader een plaats in mijn hart had gegeven. Het ging vanzelf, zoals de spijsvertering en het ademhalen.

Ik kreeg op de trieste Bevrijdingsdag van 2017, toen alle liefde mij fysiek verlaten had mijn eerste mail-brief van de 23- jarige Denis uit Rusland. Deze brief ontroerde mijn stenen lichaam en ik besloot de brief voor mijn trouwe lezers op Nederlands.nl te vertalen in het Nederlands, omdat ik ze beloofd had om te schrijven over de liefde, waar die ook was te vinden.
Om mijn mail-vriend uit Rusland geen onnodig risico te bezorgen had ik bij de vermelde plaatsnaam en herleidbare informatie een vraagteken tussen haakjes gezet en enkele passages die naar zijn woonplaats konden leiden weggelaten.

“
? Rusland

Beste Bjarne

Ik ben blij dat ik je nu mijn eerste brief kan schrijven. Hallo Bjarne. Ik ben er gelukkig over dat ik je nu kan leren kennen. In de vorige brief heb ik je mijn naam al verteld, dus je weet hoe ik heet. Nu ga ik proberen meer over mezelf te vertellen voor jou. Ik leef in Rusland in de stad (?) Het is een prachtige stad. Het is een grote stad in Rusland. Ik woon hier al vanaf het begin van mijn leven. Ik ben er geboren en opgegroeid. Eerst ging ik er naar de kleuterschool. Toen ik 7 jaar oud was stuurde mijn moeder me naar school. Ik ging naar de school met nummer (?)Ik slaagde met een eervolle vermelding en ging naar de universiteit om buitenlandse talen te studeren. Ik kon dit helaas niet afmaken omdat ik moest stoppen met leren toen ik 20 jaar oud was. Mijn vader stierf en om mijn moeder te helpen moest ik gaan werken.
Er was onvoldoende tijd, dus ik moest stoppen met studeren. Ik hou heel veel van mijn moeder, dus ik had geen andere keus. Nu ben ik 23 jaar oud.

Bijna mijn hele leven ben ik opgevoed door mijn moeder, omdat mijn vader veel dronk. Mijn moeder vertelde me dat hij een hele goede man is, maar in de oorlog van (?) raakte hij zwaar gewond. Daarna is hij gaan drinken, en hij is dat 16 jaar blijven doen. Hij stierf aan een leveraandoening. Het was een grote shock voor ons en mijn moeder. Mijn moeder is een geweldige vrouw. Ik zal je er meer over vertellen in de volgende brief.

Toen ik nog op school zat realiseerde ik me dat ik me totaal niet tot meisjes aangetrokken voelde. Het is moeilijk om al mijn gedachten in een brief uit te leggen. In het huis waar ik woonde leefde een buurjongen die ik erg leuk vond. Ik was 19 jaar oud en hij was 18 jaar oud. We waren vrienden. Op een gegeven moment besloot ik over mijn gevoelens voor hem te vertellen. Maar dit was een grote vergissing.
Hij maakte me tegenover iedereen belachelijk, iedereen lachte me uit. Zijn ouders gingen naar mijn moeder en hebben alles aan haar verteld. Hij vertelde het aan iedereen door, op dat moment wilde ik dat ik dood kon gaan. Ik had niet verwacht dat mijn moeder het zou begrijpen maar zij was de enige persoon die me bleef steunen.
Ze zei dat het mijn eigen keuze was en dat ik het recht had om het zelf te beslissen wat ik wilde in mijn leven. Ik ben haar daar heel dankbaar voor.

Ik ben stapelgek op haar. We moesten naar een andere buurt in deze grote stad verhuizen door al deze toestanden. Toen het achter de rug was hebben mijn moeder en ik samen gepraat en zij adviseerde me om het voor iedereen verborgen te houden dat ik op mannen val, maar mensen zoals ik vinden dat in Rusland moeilijk.
Ze maken misselijke grapjes over homo's en je kan geslagen worden, en zelfs in de gevangenis terecht komen nadat je bent geslagen. Ze haten homo's hier.
Daarom ben ik genoodzaakt om een geheim leven te leiden, maar ik vind het niet leuk dat ik niet voor mijn gevoelens uit kan komen.
Ik weet dat in andere landen homo's zich normaal kunnen gedragen en niet bang hoeven te zijn om over homoseksualiteit te praten. Ik hoop dat je me kunt begrijpen, ik wil onze ontmoeting niet verliezen. Het is voor mij geen probleem dat je veel ouder bent dan ik, ik denk dat het precies omgekeerd is, jij weet al veel, leeftijd zal nooit een drempel zijn voor een relatie, als het aan mij ligt. Maar hoe is dat voor jou Bjarne? Ik zal op je antwoord wachten Bjarne. Ik wil je zo veel over mezelf vertellen, maar ik wil jou ook leren kennen. Alsjeblieft schrijf me iets over jezelf. Ik heb zeer veel interesse om iets in je te herkennen. Waar ben je opgegroeid Bjarne?
Weten je vrienden of bekenden dat je gay bent?
Och, ik heb zoveel vragen voor je, maar ik wil je niet vervelen. Je mag me foto's van jezelf sturen. Ik ben er nieuwsgierig naar. Ik wacht op jouw antwoord.

Jouw mail-vriend uit Rusland. “

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Bjarne

Geplaatst op

17-06-2017

Geef uw waardering

Er is 2 keer gestemd.

Social Media

Tags

Mail-vriend Rusland Zenuwen

Reacties op ‘Mail-brief uit Rusland’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 13-05 - Ik wilde op vakantie: ideeën om te besp...

    Ik wilde op vakantie: ideeën om te besparen Ik ben al twee jaar student en weet inmiddels dat ik goed op mijn uitgaven moet letten. Niet alles kan in financieel opzicht. So...

  • 06-05 - Reis naar Zuid-Amerika; geweldig ervarin...

    Ik zag mezelf daar al zitten: op het witte strand van een bountyeiland, de zandkorrels kietelig tussen mijn tenen schurend terwijl ik kleine maar frequente nipjes van een Nicaragua...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd