Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

De snob en het theezakje

Het was Peter niet ongemerkt gebleven, dat ik zodra ik van vrije tijd kon genieten, naar hartenlust aan het tekenen was.
Ik toverde allerlei kleine monsters uit de nacht en vermengde dat met een merkwaardige erotiek die ik geventileerd had uit de gewoontes van mijn leeftijdgenoten.
Het meeste gebeurde met een zwarte stift, soms gebruikte ik wat gele plakkaatverf. Ik voelde me bevrijd van het zware juk van mijn hospita nu ik weer helemaal op mezelf woonde.
Het was een oude verlaten caravan, zonder water en licht, maar ik kon bij Peter mijn behoeften doen, en die woonde niet ver van het woonwagenkamp. Ik haalde altijd een fles water bij hem, om thee te kunnen zetten op een campingbrandertje.
Peter had een affaire met een suppoost van het stedelijk museum in Amsterdam, een kunstkenner die rondleidingen gaf. En hij kwam op het idee om deze meneer naar mij toe te sturen om mijn tekeningen te bekijken en van commentaar te voorzien.
Dit werd een opmerkelijke gebeurtenis, de man deed smadelijk ironisch over de armoedige staat waarin hij mij en de rest van het woonwagenkamp trof, maar hij was vol lof over mijn tekeningen en gaf mij het advies om naar de kunstacademie te gaan.
Het meest bizarre was zijn opmerking over mijn theezakje.
Of ik dat al bij een eerder bezoek had laten trekken, en of ik ook mijn vuilniszakken helemaal tot aan de rand moest volproppen om vuilniszakken te besparen. Hij genoot zichtbaar van het biotoop waarin ik mij bevond.
Ik mistte Frits de zwarte kater en de luxe van het huis van mijn voormalige hospita. Dit alles was maar tijdelijk, ik zou terug naar Amsterdam verhuizen en een aanmelding doen voor de kunstacademie.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Bjarne

Geplaatst op

31-08-2016

Geef uw waardering

Er is 3 keer gestemd.

Social Media

Tags

Snob Theezakje

Reacties op ‘De snob en het theezakje’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 24-04 - Die keer dat mijn klimvakantie met de au...

    Nu klim ik al enige tijd, maar aangezien ik in een land woon waarin de Utrechtse heuvelrug zo ongeveer de meest indrukwekkende ‘berg’ is die we hebben, heb ik weinig meer van g...

  • 17-10 - 1001KorteVerhalen.nl online!

    In navolging van 1001Gedichten.nl hebben we een nieuwe website opgezet speciaal voor Korte Verhalen. Meld je aan en plaats nu je verhalen.

Bekijk oudere nieuwsberichten »