$_COOKIE

Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Eric heeft pech

De wind en regen slaat tegen het raam, Eric wordt wakker. Het is al halfdrie, ik moet opstaan anders staat hij er niet meer, dan zit ik vanavond zonder, denkt hij. Eric kleedt zich haastig aan en springt op de fiets richting de Peperstraat. De regendruppels slaan als pijltjes in zijn gezicht. Nog even door fietsen, denkt hij. Na een kwartiertje fietsen ziet hij Marcel staan. Hij stapt af en loopt met zijn fiets aan zijn hand naar Marcel toe. ‘hallo Marcel heb je een grammetje coke voor me?’ ‘dat heb ik wel, vijftig euro,’ zegt Marcel met nadruk. Hij betaalt de vijftig euro en stapt op zijn fiets en rijdt richting zijn stam café. Er staat maar één fiets voor het café. Die moet van Simone zijn, denkt hij. Hij stapt af en zet zijn fiets naast de andere fiets.

Binnen zit Simone aan de bar met een sigaret in haar hand. ‘is het gelukt?,’ vraagt ze haastig ‘ja hij stond er nog,’ antwoordt Eric. Hij legt zijn jas over de verwarming en mompelt ‘ die droogt zo wel weer,’ ‘je bent anders nooit zo laat, kom naast me zitten, wil je wat drinken?’ ‘doe eerst maar een koffie, ’ antwoordt Eric. ‘Hoe is het met je zoon Bas?’ ‘Die komt morgenmiddag bij me op bezoek, ik heb dat zo met Marjan geregeld’ ‘je kan toch wel vannacht bij me blijven?’ vraagt Simone. ‘ja dat kan wel, maar ik moet wel op tijd thuis zijn voor Bas’

Simone is een heel ander type dan Marjan. Marjan gebruikt geen drugs en heel af en toe een glaasje wijn maar daar bleef het vaak bij. De ene keer dat ze te veel had gedronken was op hen huwelijk feest. Eric bracht haar naar huis en ze viel als een blok in slaap. De volgende dag had ze een kater en zei ‘ik drink nooit meer’ en daar heeft ze zich bijna letterlijk aan gehouden.

Simone nipt aan haar glas en zegt ‘Dit is mijn eerste voor vandaag, ik drink rustig aan, thuis heb ik nog een paar flessen, we komen vanavond niet droog te staan.’ Eric lacht en zegt ‘zo dat wordt dan een feestje’

Eric had Simone voor het eerst ontmoet bij een verbouwing van haar woning, Eric werkte toen nog als timmerman aan een renovatie project in haar buurt. Ze gaf de werklui altijd koffie. Eric was toen al gescheiden en vond Simone wel een leuke vrouw. Op een vrijdag even na werktijd vroeg Eric haar of ze zin had om samen wat te gaan drinken in de BB bar in de Peperstraat. Inmiddels kennen ze elkaar nu al ruim een jaar en ze komen nog steeds, elke vrijdagmiddag, in de BB bar.

Eric drinkt zijn koffie met tegenzin op, hij had eigenlijk wel zin in iets anders. Plotseling staat er een vrouw in de deuropening , het is Eva een vriendin van Simone. ‘Hallo lieve schat kom gezellig bij ons zitten,’ roept Simone richting Eva. ‘wat ben je vroeg, moest je niet werken?’ ‘ik had een bedrijfsborrel met wat collega’s en mochten wat eerder naar huis, dus ik dacht ik ga nog even langs de BB bar,’ antwoordt Eva. ‘Wil je wat drinken Eva?’ vraagt Eric opgewonden ‘Doe maar een rode wijn,’ Eric richt zijn blik richting de barman en maakt een gebaar dat hij nog iets willen bestellen. De barman haast zich naar het gezelschap en vraagt ‘Wat mag het zijn Eric?’ ‘Twee rode wijn en een biertje graag,’ antwoordt Eric.

Eva kwam altijd op vrijdag met haar man in de BB bar, maar dan alleen ’s avonds. Simone kent haar van de middelbare school, ze waren toen vriendinnen. Simone kwam vaak bij haar thuis en ze maakten daar samen hun huiswerk. Eva weet dat Simone drugs gebruikt en vindt dat helemaal verkeerd en dat is ook de reden waarom ze elkaar niet zo vaak meer zien.

‘Zo Eva hoe gaat het met jou?’, vraagt Eric ‘Niet zo best we zitten midden in een verbouwing en de aannemer heeft ons laten zitten. Het is een enorme chaos bij me thuis, we slapen nu tijdelijk op zolder, we denken dat de aannemer failliet is, Nico heeft al een advocaat in handen genomen om de aannemer voor de rechter te slepen, we hebben namelijk de hele verbouwing al betaald.’ Ik zou haar misschien kunnen helpen, denkt Eric. ‘Ik zit zonder werk en zoek wat om bij te klussen, laat het me weten als je interesse hebt ’ zegt Eric. ‘Mooi Eric!, ik ga het gelijk met Nico bespreken, zodra ik thuis ben.’ Eva ging na twee gazen wijn naar huis. Eric en Simone bestellen saté en besluiten om het niet zo laat te maken.

Het wordt druk in de BB bar en het is nu halfelf en de mensen drinken, praten en lachen met elkaar. Simone en Eric hebben genoeg gedronken, het wordt tijd om naar huis te gaan.Ze pakken hun fietsen en fietsen richting Simone der huis, het is maar tienminuten fietsen.

De regen is gelukkig opgehouden ze rijden op een onverlicht fietspad, Simone denkt dat als ze alleen zou zijn, deze route niet zou nemen, ze zou de andere route nemen, maar nu Eric bij haar is geeft dat een veilig gevoel. Aangekomen zetten ze hun fiets in de berging. De flat telt twaalf verdiepingen. Ze stappen in de lift en wachten geduldig totdat de lift de twaalfde verdieping heeft bereikt. Ze lopen over de galerij totdat ze bij de voordeur zijn aangekomen. Simone pakt haar sleutels en opent de deur. Ze lopen naar binnen gooien hun jas uit en ploffen neer op de bank.

‘Nu is het tijd voor een lijntje,’ zegt Eric. Hij grabbelt in zijn zakken om het zakje te vinden. ‘ik zal het spiegeltje pakken,’ zegt Simone met enige opwinding. Eric heeft het zakje coke inmiddels gevonden, hij opent het en strooit wat coke op het spiegeltje en maakt er een lijntje van. Met een speciaal snuif kokertje snuit hij als eerste de coke. Na twee minuten zegt hij met ingehouden woede ‘Het is helemaal geen coke!, het is nep! Marcel heeft me bedonderd! wat een klootzak!’ ‘Hoe kan dat nou!, je haalt altijd bij Marcel en het is altijd goed, wat een hufter!,’ roept Simone aangeslagen. ‘Morgen ga ik naar hem toe en zal tegen hem zeggen, dat hij me rotzooi heeft gegeven, ik krijg hem wel klein die hufter!,’ zegt Eric vol ergernis.

Het is halftwaalf. Eric wordt wakker naast Simone en voelt zich niet helemaal fit na de twee flessen wijn die ze gisteravond hadden op gedronken. Simone ligt nog te slapen en hij maakt haar niet wakker. Die hufter denkt hij, ik haal nooit meer bij die klootzak. Eric loopt naar de douch en draait de warm en koud kraan open en voelt of de temperatuur aan genaamd voelt, daarna stapt hij er onder. ‘Ik moet opschieten Marjan met Bas kunnen elk moment voor mijn deur staan,’ mompelt hij.

Hij fietst haastig naar huis. Thuis aangekomen plaats hij zijn fiets tegen de muur en pakt zijn sleutels en loopt naar de voordeur. Er hangt een briefje aan de deur, met rode lippenstift geschreven: “JE WAS ER WEER NIET KLOOTZAK!”

Eric wilde aan zijn lunch beginnen toen de telefoon ging, het was Simone ‘Hoi Eric Eva heeft me net gebeld dat de aannemer maandag weer gaat beginnen, ze zaten tijdelijk zonder personeel, dit moest ik even door geven van Eva’ ‘Okay bedankt Simone, ik zie je vrijdag weer….’.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Arjen

Geplaatst op

22-08-2016

Over dit verhaal

Ik heb dit verhaal geschreven omdat ik mensen ken die drugs hebben gebruikt.

Geef uw waardering

Er is 3 keer gestemd.

Social Media

Tags

Cocaïne Drugs

Reacties op ‘Eric heeft pech’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 13-05 - Ik wilde op vakantie: ideeën om te besp...

    Ik wilde op vakantie: ideeën om te besparen Ik ben al twee jaar student en weet inmiddels dat ik goed op mijn uitgaven moet letten. Niet alles kan in financieel opzicht. So...

  • 06-05 - Reis naar Zuid-Amerika; geweldig ervarin...

    Ik zag mezelf daar al zitten: op het witte strand van een bountyeiland, de zandkorrels kietelig tussen mijn tenen schurend terwijl ik kleine maar frequente nipjes van een Nicaragua...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd