Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

de gestolen bezem

De gestolen bezem
Heks prutela is boos, woedend. Iemand nam haar bezem mee! Zomaar, midden in de nacht, terwijl zij sliep! De heks belt de politie. ,,Gauw komen, politie, mijn bezem is gestolen vannacht.’’ De politie schrikt en komt gelijk met loeiende sirenes. ,,Waar is de dief, waar is de dief’’, schreeuwen de agenten. De boef is natuurlijk allang weg met de bezem en niemand weet waar hij naar toe is. De politie gaat de dief zoeken, maar heeft daar wel de hulp van de heks bij nodig. Ze kan namelijk heel goed toveren en misschien kan ze wel toveren waar de dief is, dat is veel makkelijker zoeken voor de politie.
Maar om goed te kunnen toveren heeft ze haar toverhoed nodig. “abracadabra, hocus pocus, kom hier, gij die mijn bezem stal”. Maar er gebeurt niets. Hoe kan dat nou? “laten we het opnieuw proberen, en we doen allemaal mee”. Samen roepen ze: “abracadabra, hocus pocus, kom hier, gij die mijn bezem stal.” Maar weer gebeurd er niets. De heks denkt heel goed na. Wat kan er mis zijn gegaan? Misschien komt het door de honger in haar buik, of door haar miauwende kat. Ze gaat naar de keuken en trekt de koelkast open. Ze schrikt want… daar staat haar bezem.
Opeens weet ze het weer. Ze wou gisteren een ijsje, na het vliegen. Dus ging ze met haar bezem naar daar. En toen stak ze haar bezem in de koelkast, in plaats van een ijsje eruit te halen.
Gelukkig kan iedereen erom lachen.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

rhanna

Geplaatst op

01-04-2015

Geef uw waardering

Er is 8 keer gestemd.

Social Media

Tags

Diefstal Heks Toveren

Reacties op ‘de gestolen bezem’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 17-10 - 1001KorteVerhalen.nl online!

    In navolging van 1001Gedichten.nl hebben we een nieuwe website opgezet speciaal voor Korte Verhalen. Meld je aan en plaats nu je verhalen.

Bekijk oudere nieuwsberichten »