Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Koesteren

Toen ik die vrijdagavond in 16 juni 2017 zeker wist dat de man met wie ik een avontuur in de nacht had gedeeld niet meer met mij wilde chatten las ik nogmaals een verhaal terug dat ik had geschreven toen ik nog in de verwarring van die geheimzinnige verliefdheid was. Toen ik de liefde nog wilde koesteren. Ik schreef het verhaal op 24 april 2017 en het had de toepasselijke titel
“Koesteren”

Koesteren

“Er zijn ongetwijfeld slechts heel weinig minnaars die zich niet, op bepaalde ogenblikken, op een vreselijke wijze de gevangene van hun liefde voelen."
André Gide

Met het bovenstaande citaat in mijn gedachten wist ik dat het niet uitzonderlijk was dat ik af en toe weemoedig wegzonk in mijn verlangen naar mijn donkere Hindoestaanse seksvriend die mij een heel andere kant van mezelf had laten ontdekken. De interraciale homoseks die ik had mogen beleven was voor mij gekomen als een Goddelijk geschenk. Zelden had ik eerder van zo een fijnzinnig erotisch avontuur genoten, zoals bij deze heerlijke paasverrassing het geval was geweest.

Maar hij verscheen niet meer op de datingsite voor volwassenen. Mijn laatste twee berichtjes bleven ongelezen. Ik probeerde contact te maken met collega-schrijvers, maar het bleef bij aarzelingen omdat ik onzeker was, en omdat er mensen waren die openlijk over homoseks schrijven als een vorm van provocatie zagen, terwijl ik gewoon over mijn leven wilde schrijven zoals andere mensen dat ook deden.

Toch besloot ik het verlangen te koesteren, omdat het heel vleselijk en warm voelend aanwezig was, met alle diepzinnigheid van het zuchtend landschap, waar in mijn dromen de liefde groeide.
Ik keek regelmatig of mijn date vriend al op de datingsite had gekeken, maar hij was er sinds tweede paasdag niet meer geweest. Het was inmiddels zondag 23 april 2017, een dag voor mijn bezoek aan de psychologe.

Ik kreeg een berichtje van een 65-jarige man:
65: “Ha Bjarne, Ron, Amsterdam en Frankrijk. Waar hou jij van?“
Bjarne Gosse : “Van jonge donkere mannen en van mannen die wat subtieler communiceren dan hier gebruikelijk is.”

Hij had me benaderd zonder zich om een antwoord te bekommeren. Een manier van benaderen die meerdere mannen op de datingsite hanteerden, en wat niet anders inhield dan dat ze even een homoseksueel visje uit gooiden om belangstelling te wekken, maar meteen lieten weten dat alles inwisselbaar was, en het leven bestond uit spontane toevalligheden.

Mijn vriendinnen op Facebook hadden heel lief gereageerd op mijn openhartige ontboezemingen over mijn Hindoestaanse date vriend die nog in zijn mystieke kast zat:

“Niks mis mee hoor Bjarne, het is jouw leven, je mag doen en laten wat je wilt. Je hebt genoten, daar gaat het toch om.”
Bjarne:"Het is inderdaad bedoeld om van te genieten en dat heb ik dan ook met volle teugen gedaan."

“Dat is toch heerlijk lieve Bjarne, gewoon weer doen als het goed voelt!”
Bjarne:" Het was inderdaad heerlijk, verrukkelijk, Goddelijk en ik hoop op een zalig vervolg."

“Fijn Bjarne dat jij / jullie genoten hebben. Grappig wel om dit aan ons mee te delen en ach waarom niet. Een fijne zondag met hopelijk weer zon!”
Bjarne:" En genoten hebben we, de zon laat het nog even afweten, maar ook dat komt in orde."

“Wie zijn wij om jou dit te verbieden; als jij je er goed bij voelt, dan is het toch goed en jij hoeft je er niet voor te verantwoorden: het kwam van twee kanten. En ik denk dat jij een heel lieve minnaar bent!”
Bjarne: " En of het van twee kanten kwam, van alle kanten eigenlijk en hij liet er geen kant over groeien."

Dat ik een lieve minnaar was kon ik slechts beamen, ik was een heel lieve minnaar geweest, gevoelig had ik al zijn aanwijzingen opgevolgd wanneer hij weer iets nieuws wilde ontdekken. Ik was de meesterlijke lustslaaf van zijn begeerte geweest en had dat als een Goddelijke gebeurtenis kunnen aanvaarden.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Bjarne

Geplaatst op

17-06-2017

Foto's

Geef uw waardering

Er is 2 keer gestemd.

Social Media

Tags

Avontuurtje Liefde Lust

Reacties op ‘Koesteren’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

Ik ga akkoord met de voorwaarden (opent in nieuw venster)

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 17-10 - 1001KorteVerhalen.nl online!

    In navolging van 1001Gedichten.nl hebben we een nieuwe website opgezet speciaal voor Korte Verhalen. Meld je aan en plaats nu je verhalen.

Bekijk oudere nieuwsberichten »