Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Rode omafiets

Een man van middelbare leeftijd die met een rode omafiets zijn boodschappen doet, de meeste mensen weten wel dat het Joop van Teil is.

Joop van Teil worstelt met zijn leven, er zijn dierbaren doodgegaan uit zowel de dierenwereld als de mensenwereld. Het rapport over feminisme bij dieren is zo goed geschreven dat hij het gevoel heeft gekregen dat hij daar eigenlijk niets meer aan toe kan voegen voor de veel bezochte internetkrant waar hij voor werkt. Zijn anders zo enthousiaste geestdrift laat hem de laatste tijd in de steek. Zijn werklust is verdwenen, hij is moedeloos en traag.

Hij is met een vreemd oog naar vrouwen gaan kijken. Hij krijgt het gevoel dat vrouwen hem maar een vreemde snuiter vinden, en hij geeft ze daarin voor een groot deel gelijk. Hij heeft altijd zijn onhandigheden met vrouwen gehad. Ook al toen hij getrouwd was. Hij kan niet meer naar Jeannette toe, maar zij blijft steeds maar in zijn droom verschijnen. Een mooie warme vrouw zonder taboes. Joop krijgt zelfs beelden door van haar verschrikkelijke dood, hij voelt haar naar adem snakken.

Joop bemerkt niet dat om half negen in de ochtend de telefoon gaat. Het is zijn baas die in het antwoordapparaat spreekt:
“Joop, hoe staat het met jouw bijdrage over de cavia, we hebben een deadline afgesproken. Ik verwacht vandaag nog resultaat, anders is het nieuws te laat. Stuur jouw tekst alsjeblieft vanmiddag op, over de verhoging van jouw salaris praten we later! Dit heeft nu urgentie!”

Elders in Amsturia woont de vreemde Anita. Anita is er van overtuigd dat ze een mooie vrouw is met haar rode haardos en volle borsten. Ze heeft dan wel niet het volmaakte figuur door haar geringe lengte, maar toegegeven ze komt daar aardig bij in de buurt. Al jaren verzint ze erotische verhalen om mannen te vermaken. Tegenover een girale vergoeding staat haar zwoele stem altijd voor de mannen klaar, maar haar werk is niet genoeg voor haar, ze heeft een vreemde tik. Ze doet soms dingen die het daglicht niet kunnen verdragen, om zich uit te leven omdat ze moe wordt van haar werk als telefoniste en vertelster van erotische verhalen.
Anita voelt zich vaak alleen, dan spreekt ze het antwoordapparaat van vreemde mannen in. Ze heeft een voorkeur voor mannen met de naam Joop. Ze zoekt in het telefoonboek naar mannen met de naam Joop. Wanneer ze een Joop heeft gevonden belt ze, wanneer het een Joop is met een antwoordapparaat spreekt ze vreemde teksten in het antwoordapparaat. Meestal gaan die teksten over het dierenleed in de bio-industrie en over allerlei misstanden in de wereld, gewoon om het over iets anders dan haar werk, de erotiek, te hebben. Ze verzint de meest bizarre teksten, geïnspireerd door krantenberichten en televisie-uitzendingen.
De mannen kunnen beter oppassen voor deze wolvin in schaapskleren. Ze is sluw, ondanks haar geringe lengte, ze is lenig ondanks haar korte benen, ze is gevat ondanks haar schuwe ogen. Anita is een vrouw van de wereld en ze heeft haar zaakjes goed voor elkaar. Soms maakt ze een praatje, hangt ze niet meteen de telefoon op, als ze weer eens een nietsvermoedende Joop heeft gevonden.

Ze heeft Joop van Teil wijsgemaakt dat hij haar ergens van kent. Joop is zo stom geweest allerlei persoonlijke informatie aan haar door te geven. Joop loopt naar zijn schildersezel. Hij schildert de ogen van de olifant, terwijl hij zich af vraagt of hij zijn rode omafiets wel op slot heeft gezet.

Het is zaterdag 30 januari 1999 in Amsturia.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

mobar

Geplaatst op

08-07-2016

Over dit verhaal

1999

Geef uw waardering

Er is 4 keer gestemd.

Social Media

Tags

Amsturia Boek Joop Straat

Reacties op ‘Rode omafiets’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

Ik ga akkoord met de voorwaarden (opent in nieuw venster)

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 17-10 - 1001KorteVerhalen.nl online!

    In navolging van 1001Gedichten.nl hebben we een nieuwe website opgezet speciaal voor Korte Verhalen. Meld je aan en plaats nu je verhalen.

Bekijk oudere nieuwsberichten »