Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Kom uit die boom!

8 Maar Zacheüs was gaan staan en zei tegen de Heer: ‘Kijk, Heer, de helft van mijn bezittingen geef ik aan de armen, en als ik iemand iets heb afgeperst vergoed ik het viervoudig.’ 9 Jezus zei tegen hem: ‘Vandaag is dit huis redding ten deel gevallen, want ook hij is een zoon van Abraham.

Vandaag wil ik met je praten over een nieuw begin. Iedereen heeft wel eens een nieuw begin. Misschien was dat bij jou toen je naar een nieuwe school ging, of toen je ging verhuizen. Maar hoe dan ook, een nieuw begin. Misschien ging de afgelopen tijd super goed. Misschien iets minder. Maar God zorgt voor jou! Zacheüs is ook opnieuw begonnen. En God zorgt nu ook voor hem. Dat kun je lezen in Lucas 19: 1-10.

Jezus zegt: ‘Kom uit die boom, Zacheüs, vandaag wil ik bij jou zijn!’ En Zacheüs komt. Hij verandert, hij wordt een kind van God! En jij? Ben jij al een kind van God? Ken je hem al?

Denk daar eens over na, vandaag, of morgen.
En als je God nog NIET kent, wil je Hem dan leren kennen? Wil je leven met Hem?

stel je eens voor dat jij in die boom zit.
en Jezus roept je!
klim je uit die boom?
kies je voor hem?

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Rianne

Geplaatst op

24-10-2012

Geef uw waardering

Er is 11 keer gestemd.

Social Media

Tags

Boom Jezus Liefde Rianne1998 Verhaal

Reacties op ‘Kom uit die boom!’

 • meid een mens kan nooit voor God kiezen!! niet meer.. wij hebben de GROOTSTE zonde begaan in het paradijs.. daardoor is ons hart geheel tegen Hem gekeerd.. tegen en niet voor.. Hij roept je dagelijks.. Hij klopt iedere dag op jou deur.. maar jij zal hem nooit kunnen openen.. jij zal nooit antwoord kunnen geven.. wij hebben gezondigd en wij hebben verloren.. toch is die genade er voor Zijn dierbare kinderen.. waarvan er steeds minder overblijven.. en dat zeker in nederland.. een waar kind van Hem gaat niet naar de bios.. gaat niet naar de disco.. zie je niet lachen om de vuilste grappen.. zie je niet lopen in lage shirtjes met lage halzen of korte rokken.. heeft als jongen geen lang haar en als meisje niet kort.. saai leven heh? dat leven is juist helemaal niet saai! wat is er mooier dan het Hoogste Geluk in je hart te mogen bezitten.. lees de geschiedenis van nicodemus maar.. de farizeer die snachts tot Jezus komt.. en dat dan wel in de staten vertaling!! en niet in een of andere nieuwe vertaling.. je hoef niet te denken dat ik graag iemand terecht wijs oar.. doe zelf ook zoveel verkeerd maar dit moet ik doen.."heb Gode meer lief dan mensen".. al is dit zovaak een onmogelijke opgave.. ZOEK EN GIJ ZULT VINDEN, KLOPT EN U ZAL OPEN GEDAAN WORDEN, BID EN U ZAL GEGEVEN WORDEN! je kan niet God dienen en de mamon.. je kan niet de God dienen en de wereld!..

  heije - 26-01-2013 om 15:53

 • heije, ik heb op jou gereageerd in een privebericht. hoop op een reactie terug.

  Rianne - 29-01-2013 om 17:14

 • Een god kun je wel dienen hoor, misschien niet fysiek, maar wel vanuit het hart. Goed geschreven Rianne

  Patros-Fibros - 07-04-2013 om 23:27

 • Even hè, misschien moet je eerst normaal ABN leren spreken en typen voordat je iets zegt. Dat scheelt in het leed van mijn ogen. Ik jank bloed nu. Dank.

  Geert666 - 11-03-2015 om 22:57

 • @Geert666 Compleet mee eens.

  Geert999 - 11-03-2015 om 22:59

Reageren

Ik ga akkoord met de voorwaarden (opent in nieuw venster)

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

 • 17-10 - 1001KorteVerhalen.nl online!

  In navolging van 1001Gedichten.nl hebben we een nieuwe website opgezet speciaal voor Korte Verhalen. Meld je aan en plaats nu je verhalen.

Bekijk oudere nieuwsberichten »