$_COOKIE

Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Broodakker 49 – Haar verjaardagscadeau

Broodakker 49 – Haar verjaardagscadeau

Ik herinnerde me het nog als de dag van gisteren, 26 februari 1983. Er stond een voor mij vreemde vrouw voor de deur. Haar lange haar in sierlijke krullen en met grote opzichtige oorbellen. Ze stelde zich voor als Ursula.
“Hallo Bjarne, ik ben Ursula een goede vriendin van Emma. Emma komt morgen op haar verjaardag terug in het land! En ze heeft alvast een cadeautje voor jou omdat je haar dan kunt verrassen!” Ik moest deze onzinnige informatie in korte tijd weten te verwerken, terwijl ik een doos met een vrolijk lint eromheen in mijn handen kreeg. Waarom had Emma deze doos niet gewoon naar mij gestuurd en waarom herkende ik Ursula niet als een van haar vriendinnen.
Voordat ik een antwoord had vervolgde Ursula haar praten.
“Pak het maar uit en zorg dat je er Emma mee verrast, ze verwacht in de loop van de vroege avond hier te zijn.” Die laatste woorden sprak ze bijna lachend uit. Zou ze misschien iets weten over de geheime relatie tussen Emma en mij. Ik wist niet wat ik moest zeggen, ik zat nog met mijn hoofd in de leerstof van het scheikundeschrift.
“Bedankt Ursula” stamelde ik toch nog verlegen ondanks mijn ruime ervaring met het vrouwelijke schoon. Ze was al vertrokken met een grote lach op haar gezicht.
Ik nam de doos mee naar de woonkamer waar ook de ouder wordende Frits nieuwsgierig was naar wat er nu eigenlijk in zat. Met rooie oortjes bekeek ik de inhoud. Een leren worstelpakje voor mannen en een klein pikant leren zweepje. Moest ik hier mijn hospita mee verrassen? Het was alsof Frits bij me aandrong om het worstelpakje eens aan te trekken. Dat deed ik. Ik liet de scheikunde even voor de scheikunde en ik trok mijn kleren uit om het leren worstelpakje aan te trekken.
Wonderbaarlijk genoeg paste het precies en toen ik in de spiegel keek zag ik dat het me best wel sexy stond. Wat zou het een fantastische verrassing zijn om dat pikante pakje aan te trekken om Emma te verwelkomen in haar robuuste herenhuis. Snel trok ik het weer uit en ging ik terug naar mijn kamer om verder te gaan met studeren. Ik was van plan om Emma de mooiste verjaardag van haar leven te bezorgen. Zo erg had ik haar gemist. Nog een dagje slapen en overdag naar school en dan was het zover. Dan zouden Emma en ik samen gaan stoeien!

Arthur was uiterst opstandig en vervelend op school. Je kon merken dat hij op zoek was naar spanning en dat hij dat bij mij hoopte te vinden. Hij wist natuurlijk niet dat mijn hospita jarig was en dat Emma vandaag op haar verjaardag zou terugkeren in het huis waarin ik ook een plekje had.
“Die vrouw waarmee ik je vorige maand in de binnenstad zag lopen Bjarne. Wie is dat?”
Hij vroeg het me nu heel direct. “Ik moet heel erg plassen Arthur.” zei ik en ik ging er snel vandoor om mijn blaas te ledigen in het toilet voor heren.
Ik moest proberen zo ver mogelijk bij Arthur vandaan te blijven want hij was te nieuwsgierig en ik had geen zin in roddels op school over mijn geheime relatie met Emma.
Ik was toch al behoorlijk zenuwachtig dat ik haar weer terug zag na de lange afwezigheid.
Er zou weer leven in het huis komen. Ik verlangde naar haar stem, haar oogopslag, haar ondeugende woorden. En wat zou ze met dat zweepje van plan zijn of was ik degene die het luchtige leer moest hanteren? De meest wrede tedere gevoelens kwamen in mij naar boven terwijl ik nog wat na druppelde voordat ik de gulp van mijn broek weer dicht deed.

Emma wilde mij als haar verjaardagscadeau en ik was van plan om haar gezelligste verjaardagscadeau te worden!

Na de schooldag ging ik opgewonden naar huis. Bij de beste banketbakkerij uit de stad haalde ik een heerlijke taart. Met de taartdoos in mijn hand liep ik naar de keuken en zette daar de taart in afwachting voor de thuiskomst van de jarige Emma in de koelkast.
Er verstreken uren, ik had trek in de taart en trek in Emma. De taart stond geduldig te wachten op de hospita. Ik vond het een vreemd idee om Emma te ontvangen in een leren worstelpakje. Ik besloot het pakje op mijn kamer te leggen en de erotische kleding pas aan te doen wanneer Emma er om vroeg.
Het was inmiddels later op de avond. Misschien had haar vliegtuig vertraging. Ik had helemaal geen informatie anders dan de woorden van de vreemde Ursula. De taart en ik bleven maar wachten.
Er verscheen geen Emma Petronella op haar eigen verjaardag.
Een paar dagen later hoorde ik in de kroeg van Gerard Vroeg dat Emma haar verjaardag in het huis van Jan Boter had gevierd en van daaruit naar Oostenrijk was vertrokken voor een belangrijke bijeenkomst. Ik voelde me gebruikt en ik had zinnen om me te bezatten. Gelukkig zat er een engeltje op mijn schouder die zei: “Eet gewoon lekker die taart zelf op Bjarne en laat die andere taart lekker in Oostenrijk fladderen! “
Ik deed me met een buitengewoon smakelijk gevoel tegoed aan de heerlijke taart en ik had voor de gelegenheid het pikante stoei pakje aangetrokken. Daarna werd het weer studeren. Bedrijfskunde, mijn vorige cijfer was een vijf.
Ik zocht weer mijn toevlucht in de gedichtenbundel van Gerard Vroeg. Hij had een uitzonderlijk inzicht in de liefde in zijn boeiende gedichten verwerkt. Het was net alsof de gedichten door iemand anders waren geschreven en niet door de Gerard Vroeg die ik kende van de rokerige kroeg. Voor ieder gedicht had hij een ander locatie gekozen. En een andere gebeurtenis en een ander soort liefde. Het kon niet anders dan dat hij uit zijn rijke ervaring kon putten, maar om het zo te beschrijven dat was artistiek. Daar kon de werkelijkheid voor mij op dat moment in mijn leven niet tegenop. Ik was verbluft dat ik over deze gedichten begon te dromen.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Bjarne

Geplaatst op

17-05-2020

Geef uw waardering

Er is 1 keer gestemd.

Social Media

Tags

Bjarne Broodakker Hospita Roman

Reacties op ‘Broodakker 49 – Haar verjaardagscadeau’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 13-05 - Ik wilde op vakantie: ideeën om te besp...

    Ik wilde op vakantie: ideeën om te besparen Ik ben al twee jaar student en weet inmiddels dat ik goed op mijn uitgaven moet letten. Niet alles kan in financieel opzicht. So...

  • 06-05 - Reis naar Zuid-Amerika; geweldig ervarin...

    Ik zag mezelf daar al zitten: op het witte strand van een bountyeiland, de zandkorrels kietelig tussen mijn tenen schurend terwijl ik kleine maar frequente nipjes van een Nicaragua...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd