Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Emma 25 – Broodakker

Emma 25 – Broodakker

“Waarschijnlijk is het dan slechts stilte die ons de innerlijke vrede brengt. Mensen worden regelmatig gekleineerd wanneer ze naïef zijn. En zelfs naïeve mensen zijn in staat de ander de belazeren, wanneer ze in hun onschuld geen oog hebben voor het lijden van andere mensen.”
Het was een van de citaten die Emma Petronella in mijn Hector Havermout schrift geschreven had met de rode inkt van een blauwe ganzenveer. Stiekem was ze in mijn kamer geslopen en ongevraagd had ze mijn nieuwe schrift gelezen en van haar erudiete aantekeningen voorzien.
Het voelde opdringerig. Ze had het ook gewoon kunnen vragen zoals Peter had gedaan. Had ze wel het recht om zomaar mijn kamer binnen te dringen? Aan de andere kant waren het wel wijze woorden die ze in mijn schrift had geschreven. Waarschijnlijk had ze goede bedoelingen gehad.
En probeerde ze mij iets duidelijk te maken wat haar tijdens ons samenzijn niet zo goed lukte.
De lichamelijke aantrekkingskracht was onverbiddelijk. Dan schoten woorden soms te kort.

Ik schreef aan niemand brieven meer. Ik was er mee opgehouden na mijn laatste brief aan Kees Broodakker die van school was gegaan omdat hij wilde gaan werken. Groot was mijn verbazing dat ik nu weken later alsnog een antwoord kreeg.

Hallo goede vriend Bjarne,

Vandaag heb ik sinds de ochtend veel aan je gedacht. Ik dacht aan je en keek uit naar het zonlicht. Ik ben dankbaar dat je jouw brief hebt gestuurd. Ik wacht altijd geduldig op een nieuw bericht.
Erg goed gedicht! Ik vond het erg mooi, ik ben er zeker van dat je getalenteerd bent.
Heb je nog meer gedichten geschreven? I
Ik ben nu aan het werk. Ik leef een saai leven, mijn dagen zijn altijd monotoon. Iedere dag sta ik om zes uur in de ochtend op, behalve op zondag als ik niet hoef te werken. Op het werk is zoveel te doen en niet zoveel tijd voor andere dingen. Na het werken ben ik meestal doodmoe.
Ik hou niet van drukke plekken met lawaaierige mensen, dat komt waarschijnlijk door mijn eenzaamheid. Ik hou er van om thuis te komen en ontspannen, en een smakelijk diner maken, naar een interessante film kijken, soms lees ik, in het weekend doe ik het huishouden. Ik ga boodschappen doen, soms ga ik hardlopen of gewoon wandelen. Ik mis de school niet. Zoals je waarschijnlijk wel weet werd ik altijd gepest. Ik heb mijn uiterlijk helemaal veranderd. Ik zie er nu veel stoerder uit zodat niemand het kan merken. Ik draag geen oorbellen meer en ik draag tegenwoordig gewone onopvallende kleren. Ik hoef niet zo nodig meer op te vallen. Het liefst was ik gewoon onzichtbaar zodat er niemand last van mij heeft. Mensen irriteren zich aan alles. Maar ik heb het wel gehad met de pesters. Ik kom alleen nog maar tussen de muren van mijn eigen huis tot leven. Ik heb een leuk huis. Je bent altijd welkom om een keer te komen kijken. Je zou hier zelfs kunnen logeren! Ik vond jou altijd de leukste jongen van de klas Bjarne. Maar ik wist wel dat het beter was om het niet te laten merken. Ik wilde niet dat ze jou ook gingen pesten.

Eigenlijk doe ik alles de hele tijd alleen. Ik heb niet veel vrienden omdat ik moet verbergen dat ik homo ben. Mijn nicht is de enige die het weet, deze waarheid. Ik zal je de naam van mijn nicht influisteren. We zijn dol op elkaar sinds onze kindertijd, het is de enige persoon aan wie ik mijn hart durf te laten zien, na het conflict met mijn ouders. Zij was de enige die het begreep en me ondersteunde. Ze zei me dat als ik geluk wilde ik er naar moest zoeken.

Ik heb nog altijd intensief contact met haar. Ze zei me dat ik je gewoon weer eens een brief moest sturen. Je hoeft niet veel te schrijven. Met alleen maar een gedicht ben ik ook al gelukkig.

Groeten, Kees Broodakker

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Bjarne

Geplaatst op

22-02-2019

Geef uw waardering

Er is 0 keer gestemd.

Social Media

Tags

Emma Hospita Liefde

Reacties op ‘Emma 25 – Broodakker’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 17-10 - 1001KorteVerhalen.nl online!

    In navolging van 1001Gedichten.nl hebben we een nieuwe website opgezet speciaal voor Korte Verhalen. Meld je aan en plaats nu je verhalen.

Bekijk oudere nieuwsberichten »