Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Blijf rocken in de vrije wereld

Blijf rocken in de vrije wereld


Het einde van de zonnige augustusmaand kwam in zicht. Gelukkig had Bjarne Gosse even de tijd om zijn dagboekschrift bij te werken:

26 augustus 2018

Na een kleine blunder op een andere taalsite, waar ik nadat ik was teruggekomen uit de regen, een spontane opmerking had geplaatst die misschien achteraf niet zo subtiel was, kwam ik in een lichte dip terecht wat betreft de beleving van mijn gevoelswereld. Het werd een soort kermis in mijn hoofd met allerlei tegenstrijdige signalen. Ik had weer het gevoel dat ik helemaal onderaan de pikorde stond en dat het verder ook niets meer uitmaakte hoeveel ik mijn best deed om toch nog iets van enige orde onder woorden te krijgen.

Veel wat in mijn fantasiewereld vrij normaal was bleek voor andere mensen vaak moeilijk te begrijpen. Het was een van de redenen voor mij om gedichten te gaan schrijven. Maar er waren mensen die er niet veel van begrepen, alles letterlijk lazen en geen gevoel hadden voor de verbeelding van de dichter.
Aan de andere kant moest ik zelf ook geen verbeelding krijgen, ik hield er niet van wanneer mensen deftig gingen doen over het dichterschap. De amateurmassa was zo groot en de meeste mensen hadden maar af en toe een uitschieter. Misschien moest ik voortaan zelf zuiniger zijn met mijn woorden. Ik zakte een beetje weg in zinloze mijmeringen.

Ella Fiona kwam langs met haar geheime doktersdrankje. Toen ze wegging zong ze een liedje:
“Blijf rocken in de vrije wereld”.
Ik wist niet dat er een Nederlandstalige versie van bestond.

Ik moest eens flink wat oude rotzooi gaan weggooien, maar ik kwam tijdens het uitzoeken van teksten nog wat oude inwoners van mijn virtuele stad tegen. Personages uit verhalen die ik tegen het einde van de vorige eeuw had geschreven. Een soort zoektocht naar een eigen gedachtewereld om alle indrukken die ik niet had kunnen verwerken een plaats te geven.
Ik besloot de namen aan mijn internetstad toe te voegen. Dan had ik ook wat meer personages om op terug te vallen wanneer ik Bjarne een beetje zat begon te worden. Er verscheen langzamerhand toch iets van een orde en een overzicht. Zeker nu ik er ook mijn tekeningen onder kon plakken, zodat het plaatje ook op Facebook verscheen. Ik had Violette inmiddels allang weer toegang gegeven. De schermutselingen leken lang geleden.

Bjarne Gosse

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Bjarne

Geplaatst op

25-10-2018

Geef uw waardering

Er is 1 keer gestemd.

Social Media

Tags

Bjarne Hobby

Reacties op ‘Blijf rocken in de vrije wereld’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 13-05 - Ik wilde op vakantie: ideeën om te besp...

    Ik wilde op vakantie: ideeën om te besparen Ik ben al twee jaar student en weet inmiddels dat ik goed op mijn uitgaven moet letten. Niet alles kan in financieel opzicht. So...

  • 06-05 - Reis naar Zuid-Amerika; geweldig ervarin...

    Ik zag mezelf daar al zitten: op het witte strand van een bountyeiland, de zandkorrels kietelig tussen mijn tenen schurend terwijl ik kleine maar frequente nipjes van een Nicaragua...

Bekijk oudere nieuwsberichten »