Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Terugdenkend aan een blauwtje

“Terugdenkend aan een blauwtje, bijt ik nu toch op een houtje”.
Bjarne probeerde een vrolijke noot aan zijn dierbare herinneringen toe te voegen, maar de voelbare waarheid was dat hij de jongeman die het blauwtje had veroorzaakt toch een beetje was gaan missen. En dat hij nog altijd hoopte op een berichtje uit Amersfoort verstuurd via het internet.

Er waren andere mannen voorbij gekomen, sommige heel direct andere via listige chatmethodes, maar hij had zowel op de planeet als op de gemengde datingsite niemand leuker kunnen vinden dan het blauwtje uit Amersfoort. En dan had het ook niet veel zin om te daten.

Er was sinds het blauwtje wel het een en ander gebeurd in het leven van Bjarne. Hij had een darmonderzoek gehad in het nabij gelegen ziekenhuis. En hij moest voor een vervolgafspraak voor weer een ander onderzoek met weer dezelfde voorbereiding van laxeermiddelen slikken en nuchter zijn voor het onderzoek. Het was niet prettig geweest, maar hij had het geluk dat de praktijkwerker van Mentrum mee was gegaan.

Hij had tijdens de warme en droge periode van de zomer van 2018 gezien hoe het grasland in het Oosterpark in een droge verdorde vlakte was veranderd en na de bevrijdende regenbuien weer helemaal groen was geworden. Hij had verder gewerkt aan zijn site over de virtuele stad omdat er steeds meer bezoekers kwamen en hij een ruimte nodig had om al zijn verhalen en gedichten een soevereine plaats te geven. Hij had nu eindelijk ook de beschikking over een smartphone, een tweedehandsje van een vriend. Hij kon er mee op Whatsapp, handig omdat Ella Fiona binnenkort naar Portugal ging.

Het researchwerk over de dierenwereld was inmiddels ver gevorderd. De meest merkwaardige dieren waren de revue gepasseerd, maar dat was het leuke van zijn onderzoek naar de dierenwereld.

Dankzij de motiverende woorden van de praktijkwerker, met wie hij het goed kon vinden, was hij ook verder gegaan met het schilderen. Enkele portretten verder uitgewerkt, tot misschien iets wat later tot een expositie zou kunnen leiden tezamen met de andere portretten die hij jaren eerder had gemaakt.

De jongeman uit Amersfoort had zijn leukste foto weggehaald. En hij had op zijn profiel weer vermeld dat hij een vrouw zocht. Misschien was hij in zijn hoofd het nachtelijke telefooncontact met Bjarne vergeten. Of misschien was hij op vakantie? Er kon van alles zijn gebeurd. Het had niet veel zin om er over na te denken achteraf. Maar Bjarne hield de deur voorzichtig op een kier.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Bjarne

Geplaatst op

25-08-2018

Geef uw waardering

Er is 2 keer gestemd.

Social Media

Tags

Blauwtje Houtje

Reacties op ‘Terugdenkend aan een blauwtje’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 13-05 - Ik wilde op vakantie: ideeën om te besp...

    Ik wilde op vakantie: ideeën om te besparen Ik ben al twee jaar student en weet inmiddels dat ik goed op mijn uitgaven moet letten. Niet alles kan in financieel opzicht. So...

  • 06-05 - Reis naar Zuid-Amerika; geweldig ervarin...

    Ik zag mezelf daar al zitten: op het witte strand van een bountyeiland, de zandkorrels kietelig tussen mijn tenen schurend terwijl ik kleine maar frequente nipjes van een Nicaragua...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd