Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Emma 28

Emma 28

Het was een hele onderneming geweest om me op mijn schoolwerk voor de tuinbouwschool te blijven concentreren, met de muze van mijn hospita die voortdurend in mijn hart spookte.

Ik wilde zo graag in de sfeer van liefde leven dat ik veel praktische zaken vergat.
Ik zat in mijn huurkamer met mijn Hector Havermoutschrift voor mijn neus. Ik had zin om een protestgedicht te schrijven omdat er van alles mis was in de maatschappij, maar er schoot me niets te binnen.


Enkele dagen later in diezelfde week in de stad Utrecht toen ik in de sfeer van liefde leefde:
Emma Petronella was terug uit Madrid. Ze was veranderd, haar blik was anders.
Ik vertelde haar dat de kunstenaar was langs geweest met Peter en dat ik de gedichtenbundel had meegegeven. Ze was moe van de vliegreis, ik ging weer terug naar mijn eigen kamer omdat ik haar niet in de weg wilde lopen.
Op mijn kamer merkte ik weer hoe geraakt ik was door haar onbevangen schoonheid. Ik geneerde me en kreeg het maar moeilijk in mijn hoofd dat ik niet verliefd op haar moest zijn. Ik was blij dat ik drie van mijn tekeningen had bewaard.


Een paar uur later werd er op de deur van mijn kamer geklopt. Het was Emma Petronella, ze was in bad geweest en rook naar seringen. Ze had een lichte zomerjurk aan en nieuwe oorbellen die ze in Madrid had gekocht.
“Heb je zin in een kop thee Bjarne, ik wil even met je praten?”
“ Ja, ik kom zo naar beneden.” zei ik, want ik wilde mijn schoolspullen opbergen.
Vijf minuten later liep ik naar beneden, ik had een korte broek aan, omdat het een warme dag was.
We dronken rustig van de thee, Emma vertelde wat over Madrid en begon toen over de Spaanse kunstenaar bij wie ze gelogeerd had. Ik merkte al snel dat haar iets dwars zat, maar ze bleef om de hete brei heen praten. Ze keek me lachend aan, ik probeerde haar verhaal te volgen, op een gegeven moment zei ik: “ Wat is er nou eigenlijk precies gebeurd in Madrid?” Ik schrok van mijn duidelijke vraag, ik wilde niet brutaal zijn. Emma Petronella werd emotioneel. Zo had ik haar nog niet eerder meegemaakt. Het was duidelijk dat ze het bed had gedeeld met haar Spaanse minnaar, maar uit haar verhaal begreep ik dat ze daar spijt van had gekregen. Er was iets gebeurd wat ze maar moeilijk kon verkroppen. Ik luisterde:

“ En toen kwam ik in de woonkamer en toen hing daar een opgezette leeuwenkop! Die idioot bleek een trofeejager Bjarne, ik voelde me zo vies en smerig toen ik het zag!” Emma Petronella begon te huilen. Ik sloeg een arm om haar heen om haar te troosten. Ze was dus op haar minnaar afgeknapt omdat het een trofeejager bleek te zijn die een leeuwenkop aan de muur had hangen. Er gingen tegelijkertijd rillingen van afschuw en van verlangen door mijn lijf. Haar lichaam voelde warm.
Ze was nog nooit zo dicht bij me geweest. Ze liet het toe dat ik haar probeerde te troosten. Dit was niet het moment om over mijn verliefdheid te beginnen, ze had mijn warmte nodig en die gaf ik haar. Frits de zwarte kater kwam aangelopen om ook zijn steentje bij te dragen.

Daar zat ik dan als gezonde jongeman met een tuinbouw achtergrond naast mijn huilende hospita met literaire ambities. Ze was ontroostbaar nadat ze de liefde had bedreven met een trofeejager met een leeuwenkop aan de muur. Ik kon me haar verdriet zo goed voorstellen.
Dat soort hufters die dieren dood schieten voor het plezier en een trofee, die zouden ze flink moeten aanpakken. Ik liet mijn woede de vrije loop en voor het eerst begon ik zelf met veel woorden te praten tegen mijn lieve verdrietige hospita. We waren warm tegen elkaar aan gekropen, het was een bizarre intimiteit tussen een jongeman en een zestien jaar oudere vrouw. Frits de kater gaf me kopjes terwijl ik mijn andere arm om Emma Petronella had geslagen.
“Dat soort idioten geven niets om de natuur, ze schieten niets vermoedende roofdieren dood omdat ze bij hun vrouw geen stijve meer kunnen krijgen” sprak ik overmoedig.

Het was een hele onderneming geweest om mijn aantrekkelijke hospita te kalmeren, maar het was me uiteindelijk toch gelukt, door steeds maar weer in de sfeer van liefde te blijven geloven.


28

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Bjarne

Geplaatst op

03-08-2018

Geef uw waardering

Er is 1 keer gestemd.

Social Media

Tags

Emma Hospita Liefde

Reacties op ‘Emma 28’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 17-10 - 1001KorteVerhalen.nl online!

    In navolging van 1001Gedichten.nl hebben we een nieuwe website opgezet speciaal voor Korte Verhalen. Meld je aan en plaats nu je verhalen.

Bekijk oudere nieuwsberichten »