Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Spijt, berouw en diepe stilte

Er waren de oude cowboyliedjes die ik beluisterde door de koptelefoon, wanneer ik in de nacht niet kon slapen en terugdacht aan de heuvels. Zo ernstig was mijn verdriet niet, ik leerde met alles leven, maar ik dacht toch terug en ik had gevoelens van spijt en berouw. Ik had mijn aanhankelijkheid niet moeten laten gelden op momenten wanneer zij behoefte had om alleen te zijn. En zij had niet alles hoeven slikken, omdat ze van me hield en het haar een kick gaf om me hulpeloos te zien.

En er waren ook andere incidenten geweest, dat ik mijn handen beter thuis had kunnen laten, en dat ik met de ogen van mijn hart had moeten kijken in plaats van met het inzicht van mijn verstand.
We hadden allebei de situatie kunnen onderschatten, maar we gingen er vol tegenaan.
En in die passie was er zoveel tegenwind, dat we allemaal tegelijk verdwaalden. De liefde had ons blind gemaakt en daarom was het echte liefde.

Het waren korte hevige liefdesaffaires, niet altijd met dezelfde persoon. Er werden harten gebroken en emoties verbrijzeld. Iedereen stond weer op, behalve Emma Petronella. Ze gedroeg zich als een rouwende weduwe. Ze kocht alleen nog maar zwarte en donkerpaarse kleren en iedere zaterdagmiddag een bos witte rozen. Ik was de oorzaak van al haar ellende. Zelfs jaren nadat we uit elkaar waren gegaan, hing ze al haar persoonlijke leed aan haar voormalige jeugdige minnaar op.

Pas na haar dood realiseerde ik me hoeveel ik van haar had gehouden. En dat ze helemaal niets meer aan mijn spijt en mijn berouw in diepe stilte had.

Er was een koude nacht over de stad gevallen. De wind was afgenomen, maar de temperaturen daalden tot onder het vriespunt.


08-12-2017

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Bjarne

Geplaatst op

16-01-2018

Over dit verhaal

dat ik met de ogen van mijn hart had moeten kijken

Foto's

Geef uw waardering

Er is 1 keer gestemd.

Social Media

Tags

Berouw Spijt Stilte

Reacties op ‘Spijt, berouw en diepe stilte’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 13-05 - Ik wilde op vakantie: ideeën om te besp...

    Ik wilde op vakantie: ideeën om te besparen Ik ben al twee jaar student en weet inmiddels dat ik goed op mijn uitgaven moet letten. Niet alles kan in financieel opzicht. So...

  • 06-05 - Reis naar Zuid-Amerika; geweldig ervarin...

    Ik zag mezelf daar al zitten: op het witte strand van een bountyeiland, de zandkorrels kietelig tussen mijn tenen schurend terwijl ik kleine maar frequente nipjes van een Nicaragua...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd