Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Max de Rus

Het was niet omroep Max en ook niet Max Verstappen, maar het was de aantrekkelijke Rus Max uit Kazan die mijn behoefte aan genegenheid maximaliseerde. De foto waarop hij op zijn stoere fiets aan de kade van de rivier Kazanka was te zien vond ik ronduit aandoenlijk. Ik vertelde hem natuurlijk direct dat hij de vierde Rus was waarmee ik contact had gekregen en dat we realistisch moesten blijven, maar dat ik het leuk vond om met hem berichten over en weer te sturen.

Een knappe jongeman net als Evgen, maar niet zo op de liefde en het verkrijgen van een liefdesrelatie gericht, wat ik wel prettig vond, want Rusland was een land dat heel ver weg lag van Nederland waar ik zelf was geboren en opgegroeid. Eindelijk een Rus die niet verliefd op me werd en meteen op vakantie wilde komen, nu moest ik alleen nog maar oppassen dat ik niet verliefd werd op hem.

Mijn account op de homoplaneet had ik op inactief gezet. Ik werd te veel benaderd door vage mensen met onduidelijke bedoelingen, en ik vond het te verwarrend om er zelf nog veel rond te kijken. Het leek soms meer op een bordeel dan op een datingsite en op een gegeven moment had ik alle vleeswaren en ordinaire profielteksten wel gezien.

Ik had nog wel een berichtje voor de leraar beeldende vorming voor een moeilijke doelgroep achtergelaten. Hij gaf me zijn mailadres en wilde graag kennismaken met mij. Hij was wel benieuwd naar mijn boomtekeningen waarin ik subtiele erotische boodschappen had verborgen.
Ik stuurde hem een mailbericht.

Het was de bedoeling geweest om met mijn LHBT maatje naar Artis te gaan, maar Jeroen en ik besloten dat na de vakantie te doen omdat het in de vakantieperiode erg druk was in de dierentuin.
Het was de tweede keer dat ik met Jeroen een paar uur op woensdagmiddag had doorgebracht. We konden redelijk goed met elkaar praten. Hij had ook zo zijn bedenkingen over een gedeelte van de homowereld die een beetje waren doorgeslagen in hun op lust gebaseerde subcultuur.
Hij vertelde dat hij negen schildpadden had en een python omdat hij een slang nodig had om zijn muizen op te eten. En hij wilde vroeger altijd een cactus hebben die niemand had en daarvoor ging hij naar een speciaal stalletje op de bloemenmarkt in Amsterdam.
Maar nu had hij een cactus gekocht waar ongedierte in was gekomen en die gingen alle andere cactussen aantasten.

Ik was blij met Max, en met met mijn maatje Jeroen en met Marvin de leraar beeldende vorming.

Met Max viel alles op zijn plaats. De eerste drie Russen waren er geweest om mij op te warmen.
En ze waren alle drie over de grens gegaan. Max hoefde niet gelukkig te worden door verliefdheid, hij hield van zichzelf. Zijn ouders hadden na de eerste schrik zijn homoseksualiteit geaccepteerd en hij gaf me niet te kennen dat hij Rusland wilde verlaten. Hij was tevreden dat de eenzame gevoelens die hij soms had werden vervuld met een romantisch verlangen en in dat verlangen was hij heel bescheiden, een klein beetje aandacht van een man gaf hem een heldere glimlach. Ik voelde dat de genegenheid heel aanraakbaar en teder was en daardoor moest ik voorzichtig zijn, niet te veel laten merken dat ik hem lief vond en iedere middag uitkeek naar een nieuw bericht en nieuwe foto’s.
Hij was zoveel mooier dan een vrouw of een man, hij had dat lieve jongensachtige waar ik van jongs af aan zo dol op was. Ik schreef hem natuurlijk meteen terug, en het kostte me moeite om me in te houden:


Dag Max,

Zelf heb ik geen huisdieren maar ik zie iedere dag veel mensen met een hond voorbij lopen vanaf mijn balkon aan de straatkant, omdat het de wandelroute naar het park is en de mensen daar hun hond uitlaten. Wel had ik een vriendschap met twee huisdieren van een vriend, maar er is er deze zomer een overleden, een poes, ze was vijftien jaar geworden.

Vervelend dat mensen ruzie maken om niets, dat soort zaken gebeuren hier helaas ook.

Ik heb de rivier even opgezocht op het internet, ik vind het leuk om over andere landen iets te weten.

Ik ben nou bezig spullen uit te zoeken omdat ik volgend jaar een tijd mijn huis uit moet vanwege een renovatie, maar dan kan ik na negen maanden weer terugkeren in een verbeterde woning.
Het is wel leuk om vlak bij het park te wonen.

Het is hier al een paar dagen mooi weer met zon, dan zijn de mensen wat vrolijker.

Ik heb altijd zon op mijn balkon en ik kan daar zien wat er op straat gebeurt.

Verder moet ik wat teksten herzien en opnieuw publiceren, het is soms lastig werk om je op te concentreren. Ik ga vanavond macaroni maken, ik hou van de Italiaanse keuken.

Kan je moeder lekker koken en wat eten jullie daar allemaal?

De Hollanders eten vaak aardappels met een stukje vlees en wat groente, maar er wordt tegenwoordig ook veel pasta en rijst gegeten en ook de pizza is hier populair.

Er wonen in mijn buurt arme mensen en rijke mensen door elkaar. De horeca is erg prijzig en vooral op toeristen gericht. Verder zijn er hier musea en de dierentuin, oude kerken en gebouwen van vroeger.

Ik heb vroeger een relatie gehad met een vriendin en we zijn goede vrienden gebleven maar geen geliefden meer zoals vroeger. Een paar keer per maand eten we samen, de andere dagen kook ik zelf mijn potje.

Bjarne


Dag Max

Mooi dat je een romantische periode hebt gekend met S., dat zijn mooie dierbare herinneringen.
Mijn liefdesleven is een beetje in slaap gesukkeld, mijn relatie met Ella Fiona is alweer een tijd geleden.
Ik weet verder niet zo goed wat ik er over kan vertellen, we hebben negen jaar een relatie gehad, en we zijn nadien altijd goede vrienden gebleven.
Ik ben al een tijdje lid van de datingsite en ik weet niet wat het leven mij verder gaat brengen.
Ik ben zelf ook romantisch ingesteld dus ik ben voorzichtig om mezelf niet te kwetsen.

Het was vandaag mooi weer in Amsterdam. Ik verheug me iedere dag op een bericht uit Rusland.

Bjarne, vrijdag 25 augustus, Amsterdam.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Bjarne

Geplaatst op

28-08-2017

Over dit verhaal

Alles is anders dan hetzelfde

Geef uw waardering

Er is 2 keer gestemd.

Social Media

Tags

Dromen Rusland Verwegliefde

Reacties op ‘Max de Rus’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 13-05 - Ik wilde op vakantie: ideeën om te besp...

    Ik wilde op vakantie: ideeën om te besparen Ik ben al twee jaar student en weet inmiddels dat ik goed op mijn uitgaven moet letten. Niet alles kan in financieel opzicht. So...

  • 06-05 - Reis naar Zuid-Amerika; geweldig ervarin...

    Ik zag mezelf daar al zitten: op het witte strand van een bountyeiland, de zandkorrels kietelig tussen mijn tenen schurend terwijl ik kleine maar frequente nipjes van een Nicaragua...

Bekijk oudere nieuwsberichten »