$_COOKIE

Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

De buurvrouw van Peter

Het wereldnieuws kwam hard de woonkamer binnen door de radiozender die ik aan had staan om het nieuws te volgen. Terwijl mijn hospita in Amerika was viel het leger van datzelfde Amerika Irak binnen omdat ze Saddam een lesje wilden leren.
Ik was tegen deze oorlog, maar ik had niets in te brengen want mijn land volgde de politiek van de Amerikaanse president, en die liet bombardementen boven Bagdad uitvoeren. Frits vond het ook allemaal niets en hij raadde mij aan om weer eens een goed boek te lezen, zodat ik mij kon ontspannen.

Peter belde, een emotioneel verhaal over zijn buurvrouw. Hij was in de voltooide danszaal gaan wonen, maar hij had problemen met zijn buurvrouw, zij schold hem uit voor homo of balletnicht.
Sinds hij in de danszaal woonde ging Peter in roze ballettenue over straat, en dat trok die buurvrouw niet, met haar twee keffende hondjes die iedereen in de kuiten probeerden te bijten. Ik had geen zin in burenruzies, de rijdende rechter bestond toen nog niet, en mijn fiets had een lekke band, waarvan ik de reparatie steeds maar uit wist te stellen.
De zoon van de actrice was op de eerste etage van het pand dat hij met Peter had gekocht en opgeknapt gaan wonen, en hij was de buurvrouw zo zat geworden met haar gepest en scheldpartijen, dat hij vanaf het balkon een emmer water over die buurvrouw en haar twee keffende hondjes had gegoten.

Ik besloot er lopend heen te gaan om te bemiddelen, maar die buurvrouw van Peter was helemaal over de rooie gegaan en had de ramen van de danszaal beklad met vieze woorden die iedereen kon lezen. Ik probeerde Peter rustig te krijgen, en dat lukte samen met zijn vriend die inmiddels zijn excuus aan de buurvrouw had gemaakt. Het liep allemaal met een sisser af, maar ik merkte wel dat Peter behoorlijk met die buurvrouw in zijn maag zat.

Ik raakte aan de praat met de zoon van de actrice. Hij had weer een uitvinding gedaan, anti-regen-parfum. Volgens de weersverwachting zou het de volgende dag gaan regenen. Hij vroeg of ik zin had om weer proefkonijn te zijn, net zoals voorheen met de plakwolkjes. Het leek me wel wat, ik had toch niets te doen, het examen bodemkunde was pas drie weken later.

.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Bjarne

Geplaatst op

10-12-2015

Geef uw waardering

Er is 5 keer gestemd.

Social Media

Tags

Buurvrouw Peter

Reacties op ‘De buurvrouw van Peter’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 13-05 - Ik wilde op vakantie: ideeën om te besp...

    Ik wilde op vakantie: ideeën om te besparen Ik ben al twee jaar student en weet inmiddels dat ik goed op mijn uitgaven moet letten. Niet alles kan in financieel opzicht. So...

  • 06-05 - Reis naar Zuid-Amerika; geweldig ervarin...

    Ik zag mezelf daar al zitten: op het witte strand van een bountyeiland, de zandkorrels kietelig tussen mijn tenen schurend terwijl ik kleine maar frequente nipjes van een Nicaragua...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd