$_COOKIE

Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

DOKTER NIEUWENHUIS (4)

Bij de balie betaalde ze de rekening van de kamer en ging in de hal op een bank zitten om op Chris te wachten. Na een kwartiertje kwam hij binnen. Hij kuste haar en vroeg hoe ze zich voelde. Ze zei dat het wel weer ging. Ze twijfelde. Zou ze hem vertellen wat haar overkomen was? Maar wat voor zin had het? Zij zelf wist niet meer wat er gebeurd was. Het leek haar beter erover te zwijgen.

De eerste paar dagen hadden de gebeurtenissen nog flink door haar hoofd gespookt. Maar ten slotte hadden de dagelijkse dingen haar weer in beslag genomen. Het gewraakte verslag had ze gecorrigeerd en ze had een complimentje gehad van haar chef. Met daarbij de excuses dat hij zo nors tegen haar geweest was. Hij had die dag een off-day gehad, zei hij.
De auto deed het inmiddels ook weer zodat ze nu gewoon over de snelweg reed tussen huis en werk. Dus zag ze het hotel en het huis van dokter Nieuwenhuis niet meer. Ze probeerde die vreemde dag maar zo snel mogelijk uit haar hoofd te zetten. Wat overigens niet zo best lukte.

Toen ze woensdagavond haar jas aantrok om weer naar huis te gaan voelde ze in haar linker jaszak ineens een papiertje. Ze haalde het tevoorschijn en vouwde het open. Toen ze las wat er op stond schrok ze hevig. Het was briefpapier. Bovenaan stond met gedrukte letters:
“Huisarts Dr. G. Nieuwenhuis”
Daaronder stond iets dat met pen geschreven was:

"Ik heb geconstateerd dat u een knobbeltje in de linkerborst hebt. Het lijkt mij raadzaam om dit zo spoedig mogelijk door de specialist te laten onderzoeken."

Verbijsterd keek ze naar het blaadje in haar hand. Alle vragen en gevoelens die ze de afgelopen dagen had geprobeerd te onderdrukken kwamen met hernieuwde hevigheid weer naar boven.

Thuisgekomen was ze direct naar de badkamer gegaan en had zelf haar borst betast. Het was waar. Ze voelde een knobbeltje. De brief stopte ze in een la van het bureau dat op haar werkkamer stond.

De specialist zei dat ze geluk gehad had dat ze het zo snel ontdekt had. Hij zou zorgen dat ze zo snel mogelijk geopereerd zou worden. De operatie was een paar dagen later. Chris had vrij genomen en ging met haar mee. Het was een kleine operatie geweest en ’s avonds konden ze al weer naar huis.

In de weken erna leek het alsof Chris met andere ogen naar haar keek. Alsof het besef bij hem was doorgedrongen dat haar aanwezigheid niet zo vanzelfsprekend was. Wat zou er gebeurd zijn als het knobbeltje in de borst van Nancy niet zo snel ontdekt was? De gedachte deed hem huiveren. Ook in hun relatie waren dingen veranderd. In bed gaf hij haar meer aandacht dan eerst en zij liet hem merken waarmee hij haar een plezier kon doen. De verliefdheid van vroeger leek terug gekomen.

En toen was het gebeurd. Datgene waarop ze gehoopt hadden. Ze was zwanger geworden!
Afgelopen dinsdag had ze het hem verteld. Door haar eigen tranen heen zag ze ook de tranen in zijn ogen. Hun wens was in vervulling gegaan. Ze spraken af het nog even voor zichzelf te houden. Althans zo lang ze het zouden kunnen. Maar na een paar biertjes op de training kon Chris zijn geluk al niet meer binnenhouden en vertelde het aan zijn teamgenoten, die hem feliciteerden. Wat hem natuurlijk een rondje kostte.

Nancy zag Chris in de auto stappen, op weg naar de training. Ze wiste de tranen uit haar ogen. Ze liep naar boven, haalde de brief tevoorschijn en nam hem mee naar beneden. De brief die haar leven gered had. De brief van dokter Nieuwenhuis. Dokter Nieuwenhuis die haar aangesproken had bij het bushokje. Dokter Nieuwenhuis die haar mee naar huis genomen had. Dokter Nieuwenhuis die…

Even aarzelde ze. Toen liep ze naar de open haard en liet de brief in het vuur vallen, waar hij in enkele seconden tot as verteerd werd.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Hans Erkamp

Geplaatst op

13-08-2018

Over dit verhaal

Over een vrouw die een mysterieuze dokter ontmoet.

Geef uw waardering

Er is 4 keer gestemd.

Social Media

Tags

Dokter Operatie Vrouw

Reacties op ‘DOKTER NIEUWENHUIS (4)’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 13-05 - Ik wilde op vakantie: ideeën om te besp...

    Ik wilde op vakantie: ideeën om te besparen Ik ben al twee jaar student en weet inmiddels dat ik goed op mijn uitgaven moet letten. Niet alles kan in financieel opzicht. So...

  • 06-05 - Reis naar Zuid-Amerika; geweldig ervarin...

    Ik zag mezelf daar al zitten: op het witte strand van een bountyeiland, de zandkorrels kietelig tussen mijn tenen schurend terwijl ik kleine maar frequente nipjes van een Nicaragua...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd