Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Eva zoekt naar liefde

Paul weet dat Eva, de project leidster van de bouwplaats, vanmiddag langs komt. Het contact met haar, geeft hem een gevoel dat hij nooit eerder zo intens heeft gevoeld. Het is een soort sterk gevoel van verbondenheid. Gaat hij haar vragen of ze met hem iets wil gaan drinken?, of is hij als doorsnee timmerman, niet interessant genoeg voor haar? Al dat soort gedachten dwalen door zijn hoofd.

Paul ziet Eva staan, die een pas gemonteerde dakkapel inspecteert. Paul loopt naar haar toe en zegt ‘hij zit er netjes op al zeg ik het zelf’ ‘ja zeker Paul, dat heb je netjes gedaan,’ zegt Eva. Paul kijkt naar haar sexy outfit: blauwe strakke spijkerbroek en een laag uitgesneden witte blouse, waardoor een deel, van haar boezem zichtbaar is, een kort rode lederen jasje met bijhorende rode schoenen, met een klein hakje. Paul voelt een sterk gevoel van verbondenheid. Eva begint te blozen door de observerende blik van Paul en kijkt Paul nu recht in de ogen en er gebeurt iets, wat precies weet ze niet… ‘de dakkapel zat er binnen een halfuur op, alleen het aftimmeren ervan moet nog gebeuren, maar de buitenkant is klaar’, zegt Paul snel nadat hij Eva zag blozen. Paul denkt dat dit het goede moment is om het te vragen: ‘Eva heb je zin om met mij nergens wat te gaan drinken?’ ‘eh ja, weet je, kom uit je werk bij mij eten, als je dat uitkomt?’ vraagt Eva een beetje van slag ‘dat is goed,’ zegt Paul. Eva geeft hem haar visite kaartje en zegt ‘ik zie je straks’. Eva stapt in haar rode BMW en rijdt weg.

Eva is een knappe vrouw van vijfendertig en is behoorlijk vrijpostig als het om mannen gaat en er zijn Paul veel mannen voor gegaan, waar hij geen idee van heeft. En ze heeft sinds kort een relatie met Theo, de baas van Paul, die regelmatig bij haar op bezoek komt. Wat bezielt haar om Paul uit te nodigen…

Paul belt bij Eva aan en al snel klinkt door de intercom Eva’s stem: ‘Hallo Paul ik doe open’ en er gaat een zoemer die de deur opent, hij stapt naar binnen en kijkt op een bord om te zien op welke etage hij moet zijn: ‘vijf hoog.’

Boven staat de deur op een kier, hij stapt naar binnen en komt in een grote hal waar Eva zich al snel in begeeft ‘hallo Paul kom verder.’ De woonkamer is groot, met een soort leefkuil met daarin een bankstel bekleed met donker rode stof en twee stoelen van de zelfde stof. Een salontafel van donker glas met daarop drie rode kaarsen die branden. Aan de wanden hangen schilderijen van abstracte kunst van moderne kunstschilders die speels zijn geweest met de rode en blauwe kleur. De donker rode gordijnen zijn gesloten. Het licht is diffuus en sfeervol. Er is zachte klassieke muziek hoorbaar.

‘ik denk dat je je even wil opfrissen na zo’n werkdag’ zegt Eva ‘dat lijkt me een goed idee Eva, waar kan ik dat doen?’ ‘loop maar met me mee,’ zegt Eva en ze lopen richting de badkamer. ‘hier kan je je douchen, als je klaar bent trek dan maar een badjas van mij aan, dan hoef je niet je werkkleding aan te trekken, die hangt aan de binnenkant van de deur, daar in het rek liggen handdoeken die je kunt gebruiken’ De douch is nog vochtig Eva heeft zich ook net gedoucht, concludeert Paul. Hij mengt het douch water tot het aangenaam voelt en stapt er onder.

Als Paul klaar is met douchen trekt hij een badjas aan en loopt naar de woonkamer. Eva ziet Paul aankomen en zegt ‘Als je wijn wil pak het zelf maar even er staat een fles en glas op het tafeltje naast de bank, ik ben nog even met het eten bezig’ Paul schenkt een glas rode wijn in en gaat op de bank zitten. Hij ziet Eva staan die druk met het eten bezig is, ze heeft een zwart minirokje aan met een rode blouse erop met een laag uitgesneden hals. Wat een sexy vrouw denkt Paul, hij kan zijn ogen niet van haar af houden en kijkt naar haar gebruinde lange benen en mooie gevormde billen. Hij drinkt zijn wijn en raakt in een diepe ontspanning.

Als Paul zijn tweede glas wijn wil inschenken, roept Eva: ‘het eten is klaar Paul, neem de fles wijn en twee glazen mee als je wil’ Paul loopt naar de eettafel en zet de fles en de twee glazen erop. ‘wil je ook wijn,’ vraagt Paul. ‘ja is goed Paul’ en hij schenkt wijn voor Eva en hemzelf in en gaat aan tafel zitten. Eva legt de borden en bestek op tafel en serveert de Cajun gekruide zalm en zegt ‘dit recept heb ik van een vriendin van mij, het moet heerlijk zijn’ Paul ruikt de heerlijke gebakken gekruide zalm en zegt ‘het ruikt verrukkelijk’ en ze beginnen aan hun zalm. Paul kijkt naar haar mooie bruine ogen en verdwaalt er bijna in. Eva laat heel voorzichtig het oog contact verder toe en wat ze op de bouwplaats voelde voelt ze nu weer: liefde. De ogen van Paul stralen van liefde en dat verwart haar een beetje. Moet ze zich helemaal geven aan Paul? vraag ze zich af..

Eva is het niet gewend iemand die zoveel liefde geeft. Ze kent vele mannen die anders zijn, het was vaak alleen maar de sex die hen even verbond en dat was vaak van korte duur. Na de sex was er van de liefde weinig meer over. Dit is ze zo gewend.

Ze eten hun zalm en Paul zegt ‘dit is de eerst keer dat ik dineer in een badjas’ Eva moet daarom lachten en zegt ‘eens moet de eerste keer zijn’. Paul kijkt naar Eva, ze heeft mooie bruine ogen en hagel witte tanden. Door het laag uitgesneden rode truitje ziet Paul dat ze zwarte lingerie draagt. ‘werk je allang bij Theo’ vraagt Eva. ‘zo’n vijfjaar, hier voor werkte ik bij een ander aannemer maar ik kreeg ruzie met de uitvoeder het was geen prettige man om samen mee te werken, toen ben ik daar weg gegaan en bij Theo komen werken, met Theo kan ik goed omgaan.’ zegt Paul

Nadat ze gegeten hebben zegt Eva ‘zullen we op de bank gaan zitten?’ Paul vindt het een goed idee en ze lopen naar de bank en nemen plaats. Eva trekt haar schoenen uit en leunt achterover. ‘ik heb me nog nooit zo ontspannen gevoelt als nu,’ zegt Eva en ze kijkt Paul ondeugend aan en zegt ‘wat heb je mooie ogen’ Paul kijkt Eva aan, hun ogen zoeken elkaar. ‘Heb je veel ervaring met vrouwen?’ vraagt Eva ‘Ik heb een paar relaties achter de rug, maar het liep altijd mis,’ zegt Paul. ‘Eva komt wat dichter bij Paul zitten en heel ongedwongen zoeken hun lippen elkaar met volle passie. ‘stop’ zegt Eva en zij ontdoet haar van haar rokje en truitje. Ze maakt Paul’s badjas los en haar handen zoeken gretig Paul’s lichaam.

Plotseling horen ze een sleutel in het sleutelgat gaan en Theo staat in de woonkamer. ‘wat doe jij hier Paul?!, wat is dit Eva?’, vraagt Theo. ‘Wat doe jij hier, je komt toch altijd op vrijdag!’ zegt Eva geschrokken. ‘Hoe kan je mij dit aandoen Eva, en nog wel met een collega van mij!, Paul wegwezen! anders trap ik je in elkaar!’ Paul vlucht naar de badkamer en trekt zijn kleren aan en verlaat het appartement.

Eva trekt gauw haar kleren aan en zegt ‘sorry Theo maar ik volgde mijn gevoel, ik kon het niet weerstaan, ik weet niet wat me bezielde’ ‘Trek je kleren uit!’ zegt Theo en ontdoet zichzelf van zijn kleren en heeft harde sex met Eva. ‘Dit is toch wat je wilde!’ zegt Theo na afloop en kleedt zich weer aan. ‘Okay Theo ik hoop dat je het mij kunt vergeven’ zegt Eva.

Paul moet mogen gewoon weer werken waar hij erg tegen op ziet. Hij kan het niet verteren dat het zo is gelopen. Later verbreekt Eva toch de relatie met Theo en vervalt weer in het oude patroon wat mannen betreft: veel losse contacten en kan maar niet vinden wat ze zoekt: liefde.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Arjen

Geplaatst op

22-08-2016

Over dit verhaal

Paul wordt verliefd op Eva ze maken een afspraak voor een eerste ontmoeting.

Geef uw waardering

Er is 4 keer gestemd.

Social Media

Tags

Liefde

Reacties op ‘Eva zoekt naar liefde’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 13-05 - Ik wilde op vakantie: ideeën om te besp...

    Ik wilde op vakantie: ideeën om te besparen Ik ben al twee jaar student en weet inmiddels dat ik goed op mijn uitgaven moet letten. Niet alles kan in financieel opzicht. So...

  • 06-05 - Reis naar Zuid-Amerika; geweldig ervarin...

    Ik zag mezelf daar al zitten: op het witte strand van een bountyeiland, de zandkorrels kietelig tussen mijn tenen schurend terwijl ik kleine maar frequente nipjes van een Nicaragua...

Bekijk oudere nieuwsberichten »