$_COOKIE

Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Hij was mijn redder in nood

Ik weet het nog als de dag van gisteren: daar stond ik dan. Helemaal alleen in het donker, nadat ik een hele avond spelletjes had gespeeld bij vriendinnen. Ik had nog wel beloofd de meiden een berichtje te sturen zodra ik thuis zou zijn. Dat ging voorlopig niet gebeuren...

Rook uit de motorkap
Terwijl ik naar huis reed, hoorde ik de motor een rommelend geluid maken. Alsof er een dier in de motor verstopt zat. Zo klonk het echt. Met mijn alarmlichten aan, besloot ik de eerstvolgende afrit te pakken, om vervolgens langs de weg te gaan staan. Toen ik eenmaal stilstond en uit de auto stapte wist ik eigenlijk al genoeg; nog voor ik de motorkap opende, kwam de rook namelijk al vrij langs de zijkanten van de kap. Hoewel het (gelukkig) geen dier was - dat verstopt zat in de motor - wist ik wel dat dit foute boel was.

Duur geintje
Terwijl ik de wegenwacht belde, besefte ik dat ik - vlak nadat ik deze auto had aangeschaft - voor de goedkoopste autoverzekering had gekozen,. Ik weet nog wel dat ik dacht dat mij zoiets namelijk toch nooit zou overkomen. Mooi wel dus! Mijn moeder had me nog gewaarschuwd. 'Kies nooit voor de goedkoopste autoverzekering!', hoor ik haar nog zo zeggen.

Gelukkig stond er binnen een kwartier een wel heel charmante man naar mijn auto te kijken. De nogal aantrekkelijke man begon wat te sleutelen aan de motor. 'Wat een gespierde armen! En wat een prachtig blauwe ogen', is wat ik alleen maar kon denken. Nog geen half uur later pakte de man zijn kistje met gereedschap weer in. Hij liep naar me toe om het 'slechte' nieuws te brengen. Mijn auto moest weggesleept worden. Dit betekende dus twee dingen: dit werd een ontzettend duur geintje - want ik moest per se voor de goedkoopste autoverzekering kiezen - en ik had geen vervoer naar huis meer.

Mister charming
De charmante man, wiens naam achteraf Rick bleek te zijn, aarzelde gelukkig geen moment en bood me een lift aan. Eenmaal in zijn auto begon Rick te praten. Hij vertelde over zijn werk en over zijn leven. Ik merkte al gauw dat ik niet de enige was die een klik voelde. Toen we bij mijn huis aankwamen, besloot ik de stoute schoenen aan te trekken en deed iets wat ik normaal gesproken nooit zou doen. Ik vroeg hem om zijn telefoonnummer!

Les geleerd
Nu, een half jaar later, is Rick niet alleen maar mijn redder in nood, toen mijn auto kapot was, maar ook mijn vriend. Hoewel die dag me achteraf gezien vooral veel moois met zich mee heeft gebracht, heb ik wel iets geleerd. Een goedkope autoverzekering hoeft niet per se goedkoper te zijn. Ik betaalde uiteindelijk de hoofdprijs voor mijn kapotte auto. Mijn nieuwe auto heb ik dan ook maar meteen uitgebreid verzekerd. Oh, en mijn vriendinnen weten inmiddels ook dat ik thuis ben gekomen!

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Evelyn

Geplaatst op

08-04-2019

Over dit verhaal

Test

Geef uw waardering

Er is 1 keer gestemd.

Social Media

Reacties op ‘Hij was mijn redder in nood’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 13-05 - Ik wilde op vakantie: ideeën om te besp...

    Ik wilde op vakantie: ideeën om te besparen Ik ben al twee jaar student en weet inmiddels dat ik goed op mijn uitgaven moet letten. Niet alles kan in financieel opzicht. So...

  • 06-05 - Reis naar Zuid-Amerika; geweldig ervarin...

    Ik zag mezelf daar al zitten: op het witte strand van een bountyeiland, de zandkorrels kietelig tussen mijn tenen schurend terwijl ik kleine maar frequente nipjes van een Nicaragua...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd