$_COOKIE

Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Zo stom als ik was

Beste John,


Do you remember, that day when you brought me to that place?
Do you remember, what went wrong on that holiday?
Do you remember, my screams and my ‘almost dead’?
Do you remember, you didn’t help me while you were everything I had.Herinner je het je nog? Het is nu een jaar geleden en deze gebeurtenis heeft me dag in dag uit achtervolgd. Voor mij is het iets wat ik nooit zal vergeten, hoe graag ik ook wil. Het komt terug in de vorm van nachtmerries en door het zien of horen van dingen die naar die gebeurtenis herleiden. Het is alsof het zich aan mij vastgeketend heeft en mij nooit meer wil loslaten. Het maakt me wanhopig en ik vraag me steeds weer af hoe ik zo verder moet leven. Kan ik zo wel verder leven? Het houdt mij elke dag zo bezig dat het lijkt alsof het een deel van mijn leven is geworden.

Het is nu een half jaar geleden dat ik naar een psychiater ben gestapt. Ik dacht: misschien kunnen zij mij helpen. Ondertussen krijg ik steeds meer het gevoel dat het nutteloos was en dat ik de enige ben die mijn probleem zou kunnen oplossen. Nu vraag je je vast af: hoe? Maar als het goed is heb je op dit moment al een antwoord op die vraag. Bevalt het je? Is dit wat je gewild had die dag toen je me achter liet, me aan mijn lot overlatend? Ik had toch wel anders van je verwacht toen ik je voor het eerst ontmoette.

Ik had de voordeur van mijn nieuwe huis dichtgedaan en ik was zo dom geweest om de sleutel binnen te laten liggen. Gelukkig kwam jij eraan en maakte je de voordeur voor mij open met wat spulletjes uit je gereedschapskist. Ik was je dankbaar en heb je binnen gelaten. Zo konden we kennismaken, jij was immers mijn nieuwe buurman. We praatten over koetjes en kalfjes en pas na middernacht namen we afscheid.

Ik moet je zeggen: het was erg gezellig die avond en ik zou toen nooit geloofd hebben dat je hiertoe in staat was. Was het voor jou dan allemaal een spelletje?

Nu je deze brief leest kom ik vast over als een zwaar depressief persoon. Misschien was ik dat ook wel, maar je moet weten John, jij bent de oorzaak hiervan, zonder jou was dit allemaal nooit gebeurd. Je zou je moeten schamen, maar ik weet dat je dat niet doet. Na deze brief zal je verder gaan met je leven, alsof er niks is gebeurd, alsof je mij nooit had ontmoet. Waar is je hart, John?

Soms vraag ik me af: ben ik de enige die lijdt onder jouw acties? Of heb je nog meer slachtoffers gemaakt? Wat hebben die dan gedaan? Hetzelfde als ik, of trekken die mensen zich er niet zoveel van aan? Ben ik gewoon een watje? Ben ik gewoon zo stom geweest om elk woord dat je zei te geloven? Dat zal toch niet? Er zijn nog zoveel van dit soort vragen geweest die ik mezelf afvroeg en waar jij alleen het antwoord op wist. Maar ik wou je niet meer zien, dus de vragen bleven onbeantwoord.

Ik heb mijn besluit gemaakt, John. Je krijgt wat je wilt. Het is je gelukt, jongen! Ik kon zo niet langer verder leven dus ik heb het opgelost. Je zult nooit meer last van mij hebben, ik heb er een einde aan gemaakt. Ik leef niet meer, John! Eind goed al goed… Toch?

John…!? Herinner je het nog?

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Mousider

Geplaatst op

17-11-2012

Over dit verhaal

And as stupid as I was, I believed every word you said.

Foto's

Geef uw waardering

Er is 4 keer gestemd.

Social Media

Tags

Afscheid Bedrog Brief Zelfmoord

Reacties op ‘Zo stom als ik was’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 13-05 - Ik wilde op vakantie: ideeën om te besp...

    Ik wilde op vakantie: ideeën om te besparen Ik ben al twee jaar student en weet inmiddels dat ik goed op mijn uitgaven moet letten. Niet alles kan in financieel opzicht. So...

  • 06-05 - Reis naar Zuid-Amerika; geweldig ervarin...

    Ik zag mezelf daar al zitten: op het witte strand van een bountyeiland, de zandkorrels kietelig tussen mijn tenen schurend terwijl ik kleine maar frequente nipjes van een Nicaragua...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd