$_COOKIE

Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Verloren in liefde

Waggelend wankel ik naar mijn voordeur. Hier en daar klamp ik me vast aan een muur om mezelf staande te houden. Het is donker buiten, maar de straatlantarens zorgen ervoor dat ik de omgeving nog kan herkennen. Ik hoor de wind door de bomen razen en de auto’s voorbij schieten. Wanneer ik dan eindelijk de voordeur bereikt heb laat ik me op de grond neerzakken en begin mijn zakken te doorzoeken naar mijn sleutel. Sigaretten, muntgeld, een plastic zakje, een verfrommeld papiertje en ja, mijn sleutels. Met mijn sleutels in mijn hand geklemd leun ik tegen de muur en doe een poging om weer op te staan. Na een paar pogingen sta ik overeind en ga ik op zoek naar het sleutelgat. Wanneer ik dat gevonden heb probeer ik mijn sleutel in het slot te steken, maar door mijn trillende vingers doe ik er een stuk langer over dan normaal. Door de inspanning loopt er een druppel zweet over mijn hoofd naar beneden. En nog een druppel en nog een druppel. Wacht nee, het is gaan regenen. De kleine druppeltjes veranderen al snel in dikke spetters en in een mum van tijd sta ik doorweekt voor mijn voordeur die ik nog altijd niet open heb gekregen. Woedend ram ik met mijn vuisten op de voordeur. Een misselijk gevoel overspoelt mij waarna ik onmiddellijk naar de dichtstbijzijnde boom struikel om daar mijn maaginhoud te legen. Nu dit achter de rug is voel ik me meteen een stuk beter. Nadat ik weer bij mijn voordeur ben aangekomen probeer ik vol nieuwe moed mijn sleutel weer in het slot te steken. Deze keer heb ik geluk en kan ik eindelijk de deur openen. Ik strompel mijn appartement binnen en sluit de deur achter me. Meteen ga ik naar de badkamer toe om me daar te ontdoen van mijn vieze en natte kleren. Ik neem een korte douche en poets mijn tanden. Het vieze gevoel verdwijnt waardoor ik klaar ben om me een weg te banen naar mijn bed. Zodra mijn hoofd het kussen raakt val ik in diepe slaap.

Een straal zonlicht en een kloppend gevoel in mijn hoofd laten mij ontwaken uit mijn slaap. Kreunend van pijn probeer ik mijzelf omhoog te hijsen. Ik heb het gevoel alsof iemand in een bepaald ritme met een hard voorwerp op mijn hoofd slaat. Aspirientjes. Ik heb aspirientjes nodig. Ik loop naar de keuken voor een glas water waarmee ik achter elkaar twee aspirientjes door mijn keel laat glijden. Wanneer dit achter de rug is loop ik naar de bank om vervolgens weer in diepe slaap weg te zakken.

Voor de tweede keer deze dag word ik wakker. Mijn hoofdpijn is voorbij, maar deze keer is het mijn maag die knort. Ik trek de vriezer open en haal daar een pizza uit tevoorschijn. Nadat ik de verpakking verwijderd heb stop ik de pizza in de oven om vervolgens twaalf minuten lang te wachten tot deze klaar is.

Een luid gepiep en de heerlijke geur van pizza haalt mij uit mijn dagdroom. Ik haal de pizza uit de oven en snij hem in punten. De pizza neem ik mee naar de bank waarna ik op de bank neerplof en de tv aanzet. Beelden flitsen voorbij zonder dat ik doorheb waar het over gaat en wat ik aan het kijken ben. Mijn gedachten zitten zoals altijd weer bij hem. Nog steeds heb ik hem niet los kunnen laten. In mijn gedachten en dromen is hij altijd wel te vinden, maar in de realiteit is hij ver weg. Ik stop de laatste hap in mijn mond en kijk op de klok. De digitale cijfers geven aan dat het alweer zeven uur ’s avonds is. Snel drink ik nog een glas melk en loop ik naar mijn slaapkamer. Ik pak mijn gitaar uit de standaard en begin er wat op te tokkelen. Een treurige melodie vult de kamer. De laatste jaren heb ik niks vrolijks meer kunnen spelen, mijn verdriet is te groot.

Wanneer het eindelijk tien uur is pak ik mijn jas van de kapstok en trek ik de voordeur open. Op naar de stad. Op naar de plek waar ik de alcohol door mijn aderen kan laten lopen om jou voor de komende paar uur eventjes te kunnen vergeten.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Mousider

Geplaatst op

17-11-2012

Foto's

Geef uw waardering

Er is 9 keer gestemd.

Social Media

Tags

Drank Liefde Verdriet

Reacties op ‘Verloren in liefde’

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 13-05 - Ik wilde op vakantie: ideeën om te besp...

    Ik wilde op vakantie: ideeën om te besparen Ik ben al twee jaar student en weet inmiddels dat ik goed op mijn uitgaven moet letten. Niet alles kan in financieel opzicht. So...

  • 06-05 - Reis naar Zuid-Amerika; geweldig ervarin...

    Ik zag mezelf daar al zitten: op het witte strand van een bountyeiland, de zandkorrels kietelig tussen mijn tenen schurend terwijl ik kleine maar frequente nipjes van een Nicaragua...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd