Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

de houthakkersdochter

Er was eens een houthakkerskoppel. Ze waren erg arm, en al het geld dat ze verdienden gebruikten ze om zich te voorzien van eten. Maar toch waren zij gelukkig, want ze hadden elkaar.
Toen de houthakkersman op een vroege ochtend het bos inging om hout te verzamelen, zag hij iets wonderbaarlijks: er lag een kleine kind op de grond, in een doekje gewikkeld. Maar zij was zo mooi, dat ze licht gaf. De man ging naar het kindje en nam het op. Zachtjes hielt hij het in zijn armen tot hij thuis was. Daar werd ze meteen in het gezin opgenomen.
De tijd versteek en de baby was al een mooi meisje geworden. Op een dag werd er een oproep gedaan: de prins wilde trouwen met het meisje van zijn dromen. De prins zou elk meisje bezoeken in het land. Maar tijdens zijn reis begon het te stormen. In de verte zag hij rook en besloot in het eerste huis dat hij tegenkwam te schuilen. Dat huis was toevallig waar de houthakker woonde. Toen hij de dochter zag, begon zijn hart sneller te slaan. De volgende ochtend vroeg hij het meisje ten huwelijk en ze leefden nog lang en gelukkig.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

rhanna

Geplaatst op

01-04-2015

Geef uw waardering

Er is 12 keer gestemd.

Social Media

Tags

Liefde

Reacties op ‘de houthakkersdochter’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 17-10 - 1001KorteVerhalen.nl online!

    In navolging van 1001Gedichten.nl hebben we een nieuwe website opgezet speciaal voor Korte Verhalen. Meld je aan en plaats nu je verhalen.

Bekijk oudere nieuwsberichten »