$_COOKIE

Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

De schuilhut van je dromen.

De vroege avond in het bos. De luiken van het oude huisje aan de bosrand klapperen door de wind. De gemoedelijke sfeer heerst binnen bij de open haard. Het is koud en de zwarte kat verkiest een plekje op de stoel vlakbij de oude haard. De wind ruist tussen de spleten van de vliering. Het is volle maan. Mijn plicht roept voor een strooptocht door de nacht. Mijn schoenen glimmen en een afscheidskus is wat op mij wacht.

De avond nog vroeg en koud maar volle maan geeft mij straks de kans volop wild te zien. De bladeren vallen in de oude laan. Je ziet overal de sporen van wroetende zwijnen maar je ziet ze niet. Dit is mijn levensparadijs. Een galamatinee voor toekomstige dromen. De zoete hoofdprijs mag het wild zijn dat ik straks hopelijk aanschouw. De lange laan buigt af en ik kies ervoor een slingerpaadje te volgen.

De droge bladeren vragen om bedachtzaam te handelen. Ritselende bladeren en krakende takken zouden het wild kunnen verstoren. Zo’n avontuur laat je hart bruisen. Sluipend en kruipend tussen de obstakels van het bos manoeuvrerend. Soms even door de knieën om vooral maar niet door het wild gesnapt te worden. Tijgerend over de grond achter een paar dennetjes om en dan eindelijk heb ik de schuilhut bereikt.
Mijn gulzige ogen voelen zich niet bedrogen als ik vanuit mijn schuilhutje met de verrekijker zit te turen over de woeste vlakten. Ik geniet bij het aanspreken van het wild. En de wind speelt er ondertussen met het zand. De raven walsen door de lucht. Een vos die de schemering trotseert om op slinkse wijze zijn weg langs de bosrand te volgen. Zoekend tussen de takkenhopen en weg is ze tussen de takkenkooien van het bos.

Als de schemering valt lijkt de zon weg te zakken in de aarde. Het is een prachtig gezicht. Edelherten die uittreden en een toneelvoorstelling geven als voorgrond bij de verdwijnende zon. Mijn ogen dwalen door het eindeloze landschap waar het leven bepaald wordt door de woeste gronden en ruige bosranden. Reeën die er spelen in de bosrandschemer. Het is rustgevend en geeft je gevoel een gouden randje mee.
Adrenaline stijgt bij het invallen van de duisternis die de stilte terugbrengt als ook al het vogelgezang verstomd. De kou laat me naar mijn kleine flesje Jägermeister grijpen. Gedachten verstommen in droombeelden van beleving. Pure natuurbeleving die over mij heen wordt gestort.

De duisternis van de nacht grijpt een jonge das aan om langs mijn schuilhut te trekken. Het is het moment suprême dat ik beleef. Een genot en een hoogtepunt. Mijn slokje Jägermeister heb ik nu niet meer nodig na zo’n prachtige beleving. Het is tijd om naar het huisje in de bosrand terug te gaan. De kou is heftig en ben blij als ik de krakende deur open.

Vermoeid plof ik neer op de bank om bij te komen als mijn lieve zwart kat zijn vermoeide baasje al weer snel gevonden heeft. Hij spint van blijdschap. Het laatste borreltje mij innig warmt en de bedstee wacht totdat de ogen het niet meer houden. Een lieve boswachtersvrouw ligt al heerlijk te ronken alsof ze op het TT-circuit van Assen is. En ik. Ik zie de film nog één keer passeren.

Roel van Ekeris©

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Roel van Ekeris

Geplaatst op

19-03-2020

Over dit verhaal

verhaal over het speuren van wild

Geef uw waardering

Er is 2 keer gestemd.

Social Media

Tags

Bos Haardvuur Huisje Wildmijmeren

Reacties op ‘De schuilhut van je dromen.’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 13-05 - Ik wilde op vakantie: ideeën om te besp...

    Ik wilde op vakantie: ideeën om te besparen Ik ben al twee jaar student en weet inmiddels dat ik goed op mijn uitgaven moet letten. Niet alles kan in financieel opzicht. So...

  • 06-05 - Reis naar Zuid-Amerika; geweldig ervarin...

    Ik zag mezelf daar al zitten: op het witte strand van een bountyeiland, de zandkorrels kietelig tussen mijn tenen schurend terwijl ik kleine maar frequente nipjes van een Nicaragua...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd