Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Huub en de grote ratten

Huub was een jongetje uit West-Uruguay. Zijn lievelingsdieren waren ratten, hij had er wel 37 op zijn zolder! Hij woonde alleen met zijn oudere broer Carlo Miguel. Op een nacht hoorde Huub geluiden van buiten! Hij keek naar buiten, en zag hoe zijn broer bruut vermoord werd door de drugsbende die hun wijk in controle had. Huub vond dit niet zo erg, want van zijn broer moest hij altijd zijn peultjes opeten, en daar hield hij niet zo van. Twintig jaar later woonde Huub nog steeds in hetzelfde huis, met dit keer nog meer ratten, wel 281! Hij kreeg, net zoals vroeger, elke dag een pakket met eten om mee te koken. Hij at altijd alles braaf op, behalve de peultjes, daar hield hij niet van. Op een nacht, exact 21 jaar en 4 maanden na de moord op zijn broer, hoorde Huub weer geluiden van buiten, en dit keer was het niet de drugsbende! Hij stommelde naar beneden, en schaafde zijn pols aan de scherpe trapleuning. Hij liep weer naar boven, deed een pleister op de wond, en ging weer naar beneden. Hier zag hij een gedaante van zijn broer! Hij vroeg aan Huub: "Waar zijn alle peultjes?" Huub antwoordde: "In mijn buikje!!" "Dat klopt niet!!" Zei Carlo Miguel. "Nu moet ik je straffen!" Alle ratten op de zolder van Huub werden opeens 1.3 keer zo groot! Nu moest Huub iets harder duwen om ze op zolder te houden! Wat erg!!

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Kekrops, Koning van Athene

Geplaatst op

19-02-2016

Over dit verhaal

Heel eng! Niet lezen!!

Geef uw waardering

Er is 6 keer gestemd.

Social Media

Tags

Ratten

Reacties op ‘Huub en de grote ratten’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 24-04 - Die keer dat mijn klimvakantie met de au...

    Nu klim ik al enige tijd, maar aangezien ik in een land woon waarin de Utrechtse heuvelrug zo ongeveer de meest indrukwekkende ‘berg’ is die we hebben, heb ik weinig meer van g...

  • 17-10 - 1001KorteVerhalen.nl online!

    In navolging van 1001Gedichten.nl hebben we een nieuwe website opgezet speciaal voor Korte Verhalen. Meld je aan en plaats nu je verhalen.

Bekijk oudere nieuwsberichten »