Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Ideeën en suggesties: columnisten

1
datum 07-08-16 15:08
startpost
iakon
avatar Berichten: 10
Ons land kent vele columnisten, maar als ik tijdschriften zie waarin Bnners en consorten zich 'columnist' noemen, dan is ons 'vakgebied' toch wel tot een bedenkelijk laag peil gezonken. Hersenloos gebrabbel over een stuk nazaat, dat ook in de publiciteit moet, geneuzel over make-upjes, links-dragende slipjes, knellende paalschoenen, jeugdpuistjes, en ander oninteressant ongerief, .....enz enz.... het noemt zich allemaal 'columnist'.
De echte columnist is een breed ontwikkelde schrijver, die de wereld fileert met een vlijmscherp mes, daar toch mildheid en humor in weet te brengen. Iemand die het dagelijkse leven op de tong, de korrel en in de pen heeft.
Welnu, er zijn plannen ontstaan om een Columnisten-Collectief (ColCol) te starten. Dit zou regionaal plaats moeten vinden, door bijv. maandelijkse bijeenkomsten in een horeca, waar columnisten hun werk laten horen. Eenmaal per jaar zou er een Column-festival moeten plaatsvinden in tegenwoordigheid van alle denkbare media. Wie voelt hiervoor, en wie wil dit voor eigen regio oppikken?
Naar boven

1

Reageren op: columnisten

Reageren is alleen mogelijk als u ingelogd bent, klik hier om in te loggen. Heeft u nog geen account? Klik dan hier om u te registreren.

Laatste nieuwsberichten

  • 17-10 - 1001KorteVerhalen.nl online!

    In navolging van 1001Gedichten.nl hebben we een nieuwe website opgezet speciaal voor Korte Verhalen. Meld je aan en plaats nu je verhalen.

Bekijk oudere nieuwsberichten »