Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Er is geen God

Als je dood bent, dan ben je dood. Dan is het over en uit. Dan is er niets meer” zo sprak de oude vrouw voordat ze ging slapen. “Er is geen God of hiernamaals, er is helemaal niets. Ik begrijp niet dat er mensen zijn die denken dat er een leven is na de dood. Hoe zou dat kunnen” sprak ze. “Als alle mensen die op aarde hebben geleefd en in de toekomst nog zullen leven, ook in de hemel terecht komen, dan wordt het een drukke bedoening daarzo. Ik moet er trouwens ook niet aan denken om bepaalde personen na mijn dood nog een keer tegen te komen. Zo leuk vond ik de meeste nu ook weer niet. Nee als we dood zijn is het over. Dan weten we niets meer van ons bestaan en zullen we vergeten worden. Ons lichaam zal verbrand worden, of verrotten onder de grond. Van mij had het hele leven niet gehoeven. Veel narigheid en waarvoor allemaal? Nee het leven is een grote mislukte uitvinding en God en de hemel één grote leugen. Bedoeld om ons in het moreel gareel te houden. Nou ja, voor mij zit het er bijna op. Ben er niet rouwig om ook.” En al verder in zich zelf pratende doezelde ze weg in een diepe slaap. God stapte langzaam bij haar bed vandaan, terwijl hij zijn ogen liefdevol op haar liet rusten. En voordat hij zachtjes de deur van haar slaapkamer achter zich dichttrok deed hij het licht uit.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Verteller

Geplaatst op

12-09-2015

Geef uw waardering

Er is 8 keer gestemd.

Social Media

Tags

Dood God Hiernamaals Liefde

Reacties op ‘Er is geen God’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 24-04 - Die keer dat mijn klimvakantie met de au...

    Nu klim ik al enige tijd, maar aangezien ik in een land woon waarin de Utrechtse heuvelrug zo ongeveer de meest indrukwekkende ‘berg’ is die we hebben, heb ik weinig meer van g...

  • 17-10 - 1001KorteVerhalen.nl online!

    In navolging van 1001Gedichten.nl hebben we een nieuwe website opgezet speciaal voor Korte Verhalen. Meld je aan en plaats nu je verhalen.

Bekijk oudere nieuwsberichten »