Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Zondag 9 juni 2002, Amsturia

“ Beslissend zijn niet de daden of de woorden van mijn vader, maar het gevoel dat hij bij mij heeft achtergelaten.” sprak de oorlogsveteraan bij het graf van zijn vader.

Joop van Teil leest het krantenbericht niet onbewogen. Beslissend waarvoor? Vraagt hij zich af, maar zijn denken is traag geworden door het medicijngebruik.

Beslissend is nu of hij de wijze woorden van zijn voormalige werkgever Jan in acht neemt. Het is inmiddels alweer een maand geleden dat hij hem via de telefoon sprak.

Omdat het vandaag zondag is kunnen we een inkijk nemen in de gedachten van onze burgemeester de edelachtbare Otto Roes, die zijn kater Anno aan het strelen is.
Laten we eens lezen wat onze geliefde stads heer op zo'n zondag allemaal denkt.


“ Het gaat goed met Amsturia, onder mijn leiding heeft het gemeentebestuur veel nieuwe plannen op tafel gelegd. Er is een nieuwe danszaal gekomen in het hartje van de stad. De parken zijn opgeknapt. Er is een nieuwe muur voor de citaten. Er zijn veel nieuwe ondernemers naar de stad gekomen. Amsturia is misschien wel de meest geliefde stad van het Land van iedereen. Ik ben er trots op dat ik de burgemeester ben van deze bijzondere stad. Ook met de misdaad bestrijding gaat het beter, in ieder geval niet meer zo slecht als voorheen. Er worden meer daders gepakt en hogere straffen uitgedeeld.”

Uit de gedachten van burgemeester Otto Roes blijkt dat hij tevreden is. Naast de boekenplank in de woonkamer hangt een ingelijst citaat van Bertus Aafjes: " De mens is een dier dat met zijn voorpoten Bach speelt."

De gedachten van Otto Roes zijn met recht muzikaal te noemen. Hij kan behoorlijk goed piano spelen.
2002

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

mobar

Geplaatst op

13-08-2016

Geef uw waardering

Er is 1 keer gestemd.

Social Media

Tags

Amsturia Joop Rivier Stad

Reacties op ‘Zondag 9 juni 2002, Amsturia’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 13-05 - Ik wilde op vakantie: ideeën om te besp...

    Ik wilde op vakantie: ideeën om te besparen Ik ben al twee jaar student en weet inmiddels dat ik goed op mijn uitgaven moet letten. Niet alles kan in financieel opzicht. So...

  • 06-05 - Reis naar Zuid-Amerika; geweldig ervarin...

    Ik zag mezelf daar al zitten: op het witte strand van een bountyeiland, de zandkorrels kietelig tussen mijn tenen schurend terwijl ik kleine maar frequente nipjes van een Nicaragua...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd