Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

UIT HET GROOT-MACRO-CHAOTISCHE KOOKBOEK

Op de tv kijk ik naar een programma over vegetarisch koken. Voor mij belangwekkend omdat ik geen vlees eet. Niet uit principiële overwegingen maar gewoon omdat ik het niet lust. De man die het presenteert is doende met een paar onbespoten rietstengels en vertelt onderhand op zijn gemak dat je in de tuin wel eens rietsoorten tegenkomt die je anders nooit ziet. ‘Je kunt uren naar het groeiproces kijken,’ zegt hij enthousiast.

Hij bezit de kromme rug van iemand die louter uit meditatieve overwegingen zich wekelijks laat beranselen met een tweezijdig rol prikkeldraad. De man lijkt mij zo’n man die dagelijks met een bakfiets de deuren langsgaat met een berg namaak rookworsten. En dat je dan gratis zo’n rookworst mag proeven. Jouw oprispingen na een hap ziet hij aan voor instemming en als dank krijg je een fotoboek van gelaagd ongeblust toitetpapier met tekeningen van al zijn andere "topproducten".
Het is ook zo’n man die je fietsend in de Italiaanse binnenlanden aantreft op zoek naar de ingegroeide teennagels van een pijnappelboom en naar beschimmelde ,door de zon verbrande, dadels. Als Jehovagetuige zou hij het ook heel goed doen trouwens.

Maar zonder gekheid. Op vegetarisch koken rust nog steeds een taboe. Geen mens die begrijpt dat je liever de voorkeur geeft aan gestampte brandnetel op bassis van doorregende zonnebloemstengels dan je met volle overgave te storten op een halfdoorbakken biefstuk van een volwassen reebok. Mensen vragen mij wel eens waarom ik WEL wijn drink terwijl ik GEEN vlees eet.
Je komt ze tegen, ik zweer het. Daarom ben ik benieuwd naar de kijkcijfers van die man op tv die nu als een gek een emmer met gestolde bramenmoes ronddraait om de moes te ‘wekken.’ Daarbij staat hij te jodelen en te springen alsof hij met zijn voeten op een hete bakplaat staat.

Hoe dan ook; voor diegenen die zich even los kunnen maken van hun met groeihormonen gevulde varkenskarbonade het volgende vegetarische gerecht:
Brandnetelrolletjes met geitenkaas:
Te vinden in: " Het groot Macro-chaotisch kookboek van het Vegetarische kookcollectief"


Tot Onzin!

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Painter

Geplaatst op

30-10-2019

Geef uw waardering

Er is 1 keer gestemd.

Social Media

Tags

Kijk Naar

Reacties op ‘UIT HET GROOT-MACRO-CHAOTISCHE KOOKBOEK’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 13-05 - Ik wilde op vakantie: ideeën om te besp...

    Ik wilde op vakantie: ideeën om te besparen Ik ben al twee jaar student en weet inmiddels dat ik goed op mijn uitgaven moet letten. Niet alles kan in financieel opzicht. So...

  • 06-05 - Reis naar Zuid-Amerika; geweldig ervarin...

    Ik zag mezelf daar al zitten: op het witte strand van een bountyeiland, de zandkorrels kietelig tussen mijn tenen schurend terwijl ik kleine maar frequente nipjes van een Nicaragua...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd