$_COOKIE

Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

U bent hier:
Print dit gedicht

Reclame

Reclame.

Ik zet de tv aan. Er was eens een tijd dat een monster van twaalf kilo je aankeek. Aan de achterkant een bak vol met primitieve techniek en gloeilampen. Na een paar uur moest je het uitzetten. Het plafond werd gebakken door de hitte. Je keek naar Nederland één, twee, drie, Duitsland één, twee, België één.
De reclame werd spaarzaam op het scherm getoverd. Gelukkig duurde de reclame toen nog kort. Meestal ging het over de broodnodige wasmiddelen die je vooral moest kopen. Anders kreeg je de was niet schoon.
Mijn moeder gebruikte een tobbe met borstel. Het schuim stond tot boven aan de rand. Ik mocht altijd oefenen met zeepbellen blazen.
Nu pronkt een tv van honderd centimeter breed, op de kast. Ultra dun en ultra HD. Het beeld is super. Je kunt precies zien hoeveel make-up een vrouw op haar gezicht heeft. Elke fout wordt genadeloos op het scherm gezet. Ze brengt uiteraard de make-up niet zelf aan. Een heel leger staat klaar om haar zestig moeizame jaren terug te brengen tot veertig.
Als een film start, hoef je niet meer naar een zwart scherm met titels te kijken.
Je krijgt er geen tijd meer voor. De actie dendert direct over je scherm. Je hangt scheef in je stoel en onder in verschijnen de titels. Oh, zo heet de film. Ik dacht dat er een andere film kwam.
Net op het moment dat mijn tong mijn schoenen wil bereiken van de spanning: floep. Reclame. Een hele stoet geneesmiddelen en andere belangrijke zaken vliegen voorbij.
Fatsoenlijk op je gemak naar reclame kijken is verboden. Flits, flits, volgende. Je hebt net naar zeven moorden zitten kijken en je moet direct bestellen: jodium, aspirine, medicijnen tegen oprispingen, hoofdpijn, verstoppingen, een nieuwe auto van 30.000 euro, twee kilo popcorn, een nieuwe tv, een bed van 2,5 meter lang, twee meter breed en drie matrassen op elkaar.
Verhip, ze zijn de wasmiddelen vergeten.

Willem B.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Verwijderde gebruiker

Geplaatst op

17-01-2017

Geef uw waardering

Er is 1 keer gestemd.

Social Media

Tags

Reclame

Reacties op ‘Reclame’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 13-05 - Ik wilde op vakantie: ideeën om te besp...

    Ik wilde op vakantie: ideeën om te besparen Ik ben al twee jaar student en weet inmiddels dat ik goed op mijn uitgaven moet letten. Niet alles kan in financieel opzicht. So...

  • 06-05 - Reis naar Zuid-Amerika; geweldig ervarin...

    Ik zag mezelf daar al zitten: op het witte strand van een bountyeiland, de zandkorrels kietelig tussen mijn tenen schurend terwijl ik kleine maar frequente nipjes van een Nicaragua...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd