$_COOKIE

Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

De trapconstructie

Een club die zoveel enthousiaste uitzetters heeft mag zich op de borst trommelen!
Vooral de nieuwlichters komen met ongekende ideeen. Zo hebben sommigen bedacht om een rit te verkennen per fiets, want dan zie je meer en met z'n tweeen zie je nog meer!
Stel je voor: Men neme een tandem en zette daarop 2 uitzetkrachten die de foef-situaties ter plaatse gaan bekijken. Vanwege tijdsdruk zetten ze de gang erin en plots ziet de achterste persoon een leuke gelegenheid voor een mooi trucje. Hij veroorzaakt een noodstop, waarbij de stuurman met zijn huwelijksgereedschap op de stang beland. Oei!! Verder peddelen maar weer. Het is een zwoele zomerdag en een zwerm muggen heeft het voorzien op de ogen van de bijrijder. Dat is traantje pink! Niet lang daarna rijden ze een bliksemse donderbui tegemoet, dus die grote boom naast de weg is een mooie schuilplaats tegen de stortregen. Jammer, maar een zwerm spreeuwen had hetzelfde idee in gedachten en nog meer... Voordat de tandemers er erg in hadden werden ze van boven gezegend! Ik stel me de argeloze wandelaar voor die het volgende tafereel ziet: twee wit bekakte heren de één met de handen in het kruis, de andere met rood omrande ogen. Zou je dan niet uit je verschoning glijden van het lachen?
Hopelijk treft dit (nood)lot niet onze uitzetters, maar het is een prima idee om mooie mogelijkheden in het veld nauwkeurig te “lezen” en toe te passen. Ik geef dan ook het advies om de uitzetters een stalen 2-persoons ros beschikbaar te stellen, zodat we in de toekomst onze hersens kunnen pijnigen aan de onverwachte opdrachten waar deze lieden ons in willen laten fietsen.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Leen

Geplaatst op

10-05-2016

Over dit verhaal

In de autorittensport worden volgens een reglement puzzelfoeven en vallen gebruikt. In het terrein kom je soms rare dingen en snuiters tegen.

Geef uw waardering

Er is 3 keer gestemd.

Social Media

Tags

Autosport Hilarisch

Reacties op ‘De trapconstructie’

 • Moest toch wel lachen. Wat oubollig, maar leuk. Ik kijk uit niet meer van Leen

  Willy Dansen - 12-07-2019 om 13:10

 • Moest toch wel lachen. Wat oubollig, maar leuk. Ik kijk uit naar meer van Leen

  Willy Dansen - 12-07-2019 om 13:19

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

 • 13-05 - Ik wilde op vakantie: ideeën om te besp...

  Ik wilde op vakantie: ideeën om te besparen Ik ben al twee jaar student en weet inmiddels dat ik goed op mijn uitgaven moet letten. Niet alles kan in financieel opzicht. So...

 • 06-05 - Reis naar Zuid-Amerika; geweldig ervarin...

  Ik zag mezelf daar al zitten: op het witte strand van een bountyeiland, de zandkorrels kietelig tussen mijn tenen schurend terwijl ik kleine maar frequente nipjes van een Nicaragua...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd