Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Een dure taart met mijn naam erop

Amsterdam 9 oktober 2017

Uit genegenheid had ik Ella Fiona twintig euro gegeven voor een verjaardagstaart. Ze wilde per se een echte taart van een echte taartenbakker en niet een uit de supermarkt. Toen was ze zo bijdehand om er mijn naam op te laten spuiten. Een taart van negenentwintig euro, de duurste taart uit mijn leven die ik op mijn verjaardag over een week, zondag 15 oktober samen met mijn voormalige geliefde moest gaan opeten. Ze was zelf op de zaterdag ervoor jarig, de dag dat de taart opgehaald zou gaan worden, dus het was een beetje vreemd dat mijn naam erop kwam te staan. En niet alleen mijn naam, maar ook mijn leeftijd, want vijfenvijftig jaar was een hele leeftijd voor Bjarne, die nog steeds bezig was met een zoektocht naar de liefde.

Het was wel leuk dat Ella Fiona en ik elkaar steeds wisten te vinden. Het ging wel met een boel geroezemoes gepaard, maar het eindigde ieder jaar weer met een taart op onze verjaardagen. Dit jaar keek ik extra verlangend uit naar de taart, omdat het zo’n dure taart was en ik niet goed wist hoe die zou gaan smaken.

Het was een goede gelegenheid om Aleksandr een beetje uit mijn gedachten te krijgen. Ik wilde niet de hele dag denken aan iemand die ik nauwelijks kende. Het was duidelijk dat er wel prille gevoelens waren, maar we wisten nauwelijks meer over elkaar dan dat we allebei verlegen en bescheiden waren. Het was niet verstandig om te veel verwachtingen te creëren, maar ik wist nog niet goed hoe ik hem dat duidelijk moest maken zonder hem te leur te stellen. Ik was reuze nieuwsgierig naar hem, maar ik besloot het rustig aan te doen. Ik had eerst nog een gesprek met de psychologe, waar ik tegen opzag omdat ik vond dat het haar allemaal niet zo veel aanging.
Ze zou waarschijnlijk toch weer haar voorraadbus met dode mussen tevoorschijn halen en met haar normale dooddoeners komen. Ik had er niet zo veel aan. Als ze maar voldoende dode mussen te voorschijn haalde, begon ze zelf een beetje op een dode mus te lijken.

Iedere keer weer hetzelfde toneelstukje van alles positief blijven zien, en je hebt het zo slecht nog niet, terwijl ik dikwijls erg angstig was en er niet van hield om mij zo bloot te moeten geven tegenover dominante, wereldvreemde vrouwen. Ik had het hele maatjesproject ook afgeblazen.
Ik had geen zin in weer een maatje die mij ging vertellen hoe de wereld in elkaar stak, maar die zelf niets anders tussen zijn oren had dan die gemaakte prestige maatschappij.

Ik wilde iemand met een wat interessantere binnenwereld maar die leek ik in de psychiatrie niet te vinden. Ik vond het allemaal nogal oppervlakkig waar ze het over had. Dode mussen die ik voor geen goud zou willen kussen.

Gelukkig kon ik haar gaan vertellen dat ik in blijde verwachting was van een dure taart met mijn naam erop. Dan had ze in ieder geval niet het gevoel dat ik zielig was en kwamen haar dode mussen ook wat minder hard aan.

Het slapen was wat zachter geworden, de nachtmerries werden verdreven door een mystieke Rus, die heimelijk hoopte dat Bjarne hem iets liefs zou gaan schrijven.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Bjarne

Geplaatst op

18-05-2018

Foto's

Geef uw waardering

Er is 2 keer gestemd.

Social Media

Tags

Bjarne Jarig Taart

Reacties op ‘Een dure taart met mijn naam erop’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 17-10 - 1001KorteVerhalen.nl online!

    In navolging van 1001Gedichten.nl hebben we een nieuwe website opgezet speciaal voor Korte Verhalen. Meld je aan en plaats nu je verhalen.

Bekijk oudere nieuwsberichten »