Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Aleksandr

Zijn naam was niet Ivar zoals Bjarne aanvankelijk gedacht had. Zijn naam was Aleksandr en het mailbericht dat hij aan Bjarne had gestuurd deed muziek klinken in de hersenen van Bjarne. Wat voor muziek, dat wist Bjarne nog niet. Maar het was een verlangende platonische en vooral heel lieve en beleefde internet brief.

Bjarne hoefde niet lang te wachten met het sturen van een antwoord vergezeld van twee foto’s uit het kalenderjaar 2017, zodat Aleksandr zich een beeld kon vormen over hoe Bjarne er ongeveer uitzag. Zodat Aleksandr misschien ook de lichte gelijkenissen zou zien in gezichtsuitdrukking en lichaamsbouw.

Het was Bjarne voor het eerst in de geschiedenis gelukt om zelf contact te leggen met een aantrekkelijke Rus, en dat opende nieuwe deuren. Niet alleen voor Bjarne en Aleksandr, maar ook voor de rest van de wereld. Want als twee verlegen homoseksuele mannen zonder persoon des aanzien en zonder voorgeprogrammeerd verlangen contact met elkaar konden leggen terwijl ze duizenden kilometers van elkaar waren verwijderd, dan was er ook hoop voor de rest van de wereld. Ook al spraken de dagelijkse nieuwsberichten dat tegen, en bestond er zelfs een kans dat de wereldgeschiedenis een fatale wending zou krijgen door de narcistische egotripperij van mensen die politiek bedreven over de ruggen van het gewone volk. Dat knarsetandend toekeek en wanhopige snel sonnetten schreef.

Zijn naam was niet Ivar zoals Bjarne aanvankelijk dacht, maar Aleksander, en dat maakte het mystieke liefdesverlangen er niet minder om. Bjarne had een zwak voor verlegen Russische mannen die in diepe duisternis, zonder het aan andere mensen te mogen laten merken, aan hun liefdesleven moesten werken zoals een Goddelijke spin in een web.

Het eerste bericht van Aleksandr was een feit en Bjarne hoopte dat er spoedig een bericht met een foto zou volgen, want hij wilde die mysterieuze donkere Russische ogen weer zien om zich af te vragen wat er in de gedachten was van een eenzame naar liefde verlangende Rus op het Russische platteland.

Het was vrijdag 29 september 2017, weldra zou de zaterdag beginnen in Amsterdam, de schaduwstad van Amsturia.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Bjarne

Geplaatst op

17-05-2018

Over dit verhaal

Illustratie: zoals een Goddelijke spin in een web

Foto's

Geef uw waardering

Er is 2 keer gestemd.

Social Media

Tags

Mail-vriend Rusland

Reacties op ‘Aleksandr’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 17-10 - 1001KorteVerhalen.nl online!

    In navolging van 1001Gedichten.nl hebben we een nieuwe website opgezet speciaal voor Korte Verhalen. Meld je aan en plaats nu je verhalen.

Bekijk oudere nieuwsberichten »