Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Emma 8/25 Fantasiewereld

Emma 8/25 Fantasiewereld


Het was voor mij belangrijk om mij van de schuilnaam Bjarne Gosse te bedienen. Alles wat ik beschreef was letterlijk gebeurd. Ik had gewoon niet het vermogen om te liegen over dingen die echt waren gebeurd.

Er ontstond een enorme fantasiewereld in mijn hoofd over mijn zestien jaar oudere hospita Emma Petronella. Deze fantasiewereld begon zich steeds meer te verplaatsen van mijn hoofd naar mijn hart. Ik raakte gefascineerd door deze vrouw en deze fascinatie nam enorme vormen aan. Er kwam steeds een landschap in mijn gedachten,. Ik noemde dat verzonnen landschap : “Het zuchtend landschap.” Het was mijn goede groene wildernis als tegenpool van de beschaving van Emma Petronella.

Het was maar goed dat ik die week een rustige week op de tuinbouwschool had, zodra ze de kans kreeg begon Emma Petronella tegen me te praten. Ze had een brede belangstelling voor literatuur. Ze vertelde aandachtig over de gedichten uit de bundel 'Het zingend hart' van de schrijver Gerard Reve en over de verhalen van de Amerikaanse schrijver James Purdy.
Ze wist veel te vertellen over de dichters Fernando Pessoa en Arthur Rimbaud. Ze vertelde over de kunst van Giacometti, en over die van de Nederlandse kunstenaar Henk Visch. Ze vertelde over de zanger Bob Dylan.
Ik kreeg een uitgebreide anekdote te horen over de zangeres Billie Holiday en haar liedje Love for sale, Ze had het langdurig over het lied “a gift“ van de zanger Lou Reed, en over de rocksong “Radar love“ van de Golden Earring. Ze vertelde over l’Arc de Triomphe aan de Champs d’Elysées, en over de De Sacré-Cœur in Monmartre. Ze had eigenlijk overal wel iets over te vertellen, en ik luisterde ademloos naar wat ze te verkondigen had.

Dit was heel iets anders dan hetgeen waarover ik op school aan het leren was, maar door de manier waarop Emma Petronella kon vertellen, hing ik voortdurend aan haar lippen.

Zolang Emma Petronella bleef praten, hoefde ik niets uit te kramen over mijn geheime verlangen naar haar lichaam, haar ziel en haar liefde.
Ik had haar nog niet verklapt dat ik het boek “De mecenas en de kunstverslaafde“ aan het lezen was, en zij had nog niets verteld over haar favoriete schrijver Karel Krampkop.

Er waren drie dagen voorbij gevlogen toen ze weer weg moest voor haar werk. Ze moest twee dagen naar Antwerpen voor een reportage over een bekende kunstenaar. Toen ze wegging gaf ze me trots het recept voor de Emma Petronella salade. Ik hoopte op een kus, maar ze had haast en ze kreeg de rits van haar handtas niet dicht.

Een paar dagen later had ik na een vermoeide dag op school een vreemde maar realistische droom die me de volgende dag zo goed was bijgebleven dat ik besloot om het verhaal van die droom op te schrijven:

De dikke kroegbaas had een handgemeen met de schrijver Gerard Reve gehad. Het stond in alle kranten. Het was in de tijd van de lezingen in Leiden. De man leed aan grootheidswaanzin, hij had Reve beledigd met een opmerking van religieuze aard. En toen liep hij op te scheppen in het huis van mijn hospita. In mijn ogen de mooiste vrouw ter wereld. Hij wilde haar huis kopen, zodat zij haar plannen voor het ombouwen van de danszaal naar een woonpaleis kon verwezenlijken. Maar het was een list. De man was een speculant. Hij speelde met getallen en met Emma Petronella. Ik zag het met lede ogen aan. Ik wist hoe groot de bewondering van Emma Petronella voor de schrijver Gerard Reve was, maar ik vond dat de kroegbaas wel een punt had.

Hij bestelde midden in de nacht champagne met zalm en stokbrood en Emma Petronella haalde het witte poeder te voorschijn. Op de een of andere manier leek het alsof Emma Petronella en de kroegbaas toch tot overeenstemming kwamen, maar ik wist het niet zeker want ik was onder het maanlicht gaan dansen in de kleine tuin. Ik had toen nog geen plannen om later schrijver te worden, maar ik steunde Emma Petronella in haar plannen voor de danszaal. De kroegbaas liet een doos met dure flessen wijn achter. Tegen de ochtend hoorde ik dat hij de voordeur achter zich dichtdeed om te vertrekken.

Emma Petronella stapte op me af. Ze was zichtbaar geil. En ze had me veel te vertellen over de plannen voor de danszaal. Ik liet me verleiden om met haar naar haar slaapkamer te gaan. We hadden vrolijke seks, maar ik merkte dat ik te moe was om haar helemaal te bevredigen. We vielen lachend naast elkaar in slaap. Toen ik de volgende ochtend wakker werd lag er een briefje naast het kussen waarop was te lezen dat ze was vertrokken naar Parijs en er stond ook in geschreven dat ik goed voor Frits moest zorgen.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Bjarne

Geplaatst op

28-03-2018

Geef uw waardering

Er is 0 keer gestemd.

Social Media

Tags

Emma Hospita Liefde

Reacties op ‘Emma 8/25 Fantasiewereld’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

Ik ga akkoord met de voorwaarden (opent in nieuw venster)

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 17-10 - 1001KorteVerhalen.nl online!

    In navolging van 1001Gedichten.nl hebben we een nieuwe website opgezet speciaal voor Korte Verhalen. Meld je aan en plaats nu je verhalen.

Bekijk oudere nieuwsberichten »