Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Inwisselbaar maar toch uniek

Als mijn LHBT maatje er zou komen, moest ik mij realiseren dat hij inwisselbaar was maar toch uniek. Wanneer hij heel gemaakt zou doen, zelfverzekerd met gedrag dat ik nep vond, dan kon ik daar met de psychologe over praten. Zou hij authentiek zijn op een manier die mij charmeerde, dan kon ik er ook met de psychologe over praten.
Mijn LHBT maatje zou mijn testpersoon gaan worden om te zien hoe ik mijn emoties naar andere mensen kon reguleren. Als er geen klik was, kon ik er over gaan praten waarom er geen klik was, en als er wel een klik was, waarop ik hoopte, kon ik er over praten hoe ik voldoende afstand kon bewaren en zo met elkaar om blijven gaan dat het voor allebei leuk zou zijn zonder er te veel van te verwachten.

Al met al was het een op handen staande gebeuren waar ik mij op kon verheugen met gezonde nieuwsgierigheid. Zowel de blonde prinses in de regenbroek als de psychologe vonden het leuk voor mij, dus ik had iets om naar toe te leven en de negatieve sombere gedachten een beetje te vergeten.

Ik was zelf ook inwisselbaar maar toch uniek, voor mij in de plaats konden ze zo honderd andere schrijvers krijgen op de schrijverswebsites, of andere dichters, andere schilders, andere mensen met een psychische handicap, maar ik weigerde om in de tijdmachine te kruipen en net als andere mensen te doen alsof ik nergens tijd voor had, te druk voor dit, te druk voor dat.

De psychologe begreep zelf ook niet goed dat mensen alleen maar voor de seks konden vrijen zonder gevoelens, maar ze zei dat mensen verschillende normen en waarden hadden en dat niet iedereen dezelfde plaats aan emoties gaf. Ze deed wel net alsof dat een reden moest zijn voor mij om de datingsite te verlaten, maar ik vond het raar om op die manier toe te geven aan mensen die alleen maar op seks uit waren, omdat de site immers ook voor andere dates en chats was bedoeld en ik op deze manier toch met allerlei mensen via de chatpagina in contact kwam, en ik alles per geval wilde beoordelen. Er zat niet voor niets een blokkeerfunctie en een mogelijkheid om een chatgesprek te verwijderen.

De datingsite voor mensen met een psychiatrische achtergrond bood weinig perspectief, voor heel de provincie Noord Holland stonden er veertien mannen in geschreven, dus dat was snel bekeken.

Op de “gangbare” datingsite stonden veel meer mensen ingeschreven en de kans dat iemand mij leuk vond en het misschien tot wederzijdse belangstelling zou komen zou daar dus vele malen groter zijn, bovendien hoefde ik niet zo nodig in een aparte plek voor mensen met een psychiatrische achtergrond, want dat ging immers niemand ook verder iets aan, als het me zou lukken meer grip te krijgen op hetgeen ik wilde bereiken in de contacten met andere mensen.

De psychologe had ook een schema getekend over de verschillende vormen van sociale omgang, maar ik begreep achteraf niet zo goed wat ze daarmee had willen uitleggen, maar het was in ieder geval iets om nog over verder te praten tot de tijd dat mijn testpersoon in beeld zou komen.

Ik had een nieuwe afspraak met de psychologe gemaakt in de hoop om door middel van de gesprekken meer grip op mijn sociale angsten te krijgen.

Terwijl het Nederlands elftal op de grasmat van de Kuip er eindelijk in leek te slagen om sinds lange tijd weer van een zwakkere tegenstander te winnen, omdat de jarige Wesley Sneijder tijdens zijn honderd eenendertigste wedstrijd in het Nationale team met splijtende passes de wedstrijd openbrak, dacht ik aan wat de ontmaskerde Rus had geschreven over de natte droom die hij over mij had gehad. Dat was dus ook een signaal om een hosselaar te ontmaskeren, wanneer ze schreven dat ze een natte droom over je hadden gehad klopte er iets niet.

Ik had opnieuw kortsluiting in mijn hoofd gehad, en ik was er na lange tijd nadenken en nadat ik mijn nieuwe bij de Wehkamp bestelde zomertruien had gepast er achter gekomen dat deze kortsluiting werd veroorzaakt omdat ik dacht dat er altijd een addertje onder het gras zat.
Misschien was het een paranoïde gedachte die werd veroorzaakt door mijn psychische aandoening, of een aangeboren argwaan veroorzaakt door erfelijke aanleg, maar ik had al snel het gevoel dat wanneer mensen aardig tegen mij deden dat er een dubbele bodem was. Dat ze niet aardig waren omdat ik Bjarne was, maar omdat ze geld aan me konden verdienden, of omdat ze zich boven mij verheven konden voelen.

Amsterdam, 09-06-2017

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Bjarne

Geplaatst op

03-09-2017

Over dit verhaal

09-06-2017

Foto's

Geef uw waardering

Er is 1 keer gestemd.

Social Media

Tags

Amsterdam Maatje Welzijn

Reacties op ‘Inwisselbaar maar toch uniek’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

Ik ga akkoord met de voorwaarden (opent in nieuw venster)

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 17-10 - 1001KorteVerhalen.nl online!

    In navolging van 1001Gedichten.nl hebben we een nieuwe website opgezet speciaal voor Korte Verhalen. Meld je aan en plaats nu je verhalen.

Bekijk oudere nieuwsberichten »