Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Klus en knus

Die achtste dag van de bijzondere en zonnige septembermaand van 2016 dacht ik terug aan mijn eerder dat jaar gestorven vader. Ik zat met een glas cola met een tic in de tuin van een vriend en behalve de herinneringen aan mijn vader dacht ik ook terug aan mijn tijd met mijn hospita Emma Petronella. Ik schreef er een kort waar gebeurd verhaaltje over:

Klus en knus

Het was een zwoele zomerdag, Emma Petronella had champagne gedronken en trok mij in het bubbelbad dat in de tuin stond onder de statige Italiaanse populieren die tot aan de hemel leken te groeien. Ik gaf haar een kusje, en nipte voorzichtig aan de Bacardi cola die mijn hospita voor de gelegenheid had geserveerd met vermalen ijs en dunne schijfjes citroen.
Ik had haar beloofd de schutting te beitsen, maar het was er steeds niet van gekomen omdat ik was gezakt voor mijn examen bodemkunde. Toch had zij mij weten te verleiden voor deze zonnige verpozing in de zon. In de zomer was Utrecht een wereldstad en mijn handen jeukten om de schutting onder handen te nemen, maar de Bacardi steeg mij zo naar het hoofd dat we uiteindelijk weer samen in bed belandden. Alsof iedere helikopter die er zomers boven de stad hing uiteindelijk in het bed van mijn hospita eindigde voor een programma over cultuur.
Het was een bijzondere zomerdag geweest. Intens genoten van alles en uiteindelijk alleen in mijn kamer om in mijn schrift gedichten te schrijven.
De volgende dag begon ik aan de schutting, nadat ik op het graf van Frits een klimroos had gepland.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Bjarne

Geplaatst op

17-06-2017

Foto's

Geef uw waardering

Er is 3 keer gestemd.

Social Media

Tags

Cola Klus Knus

Reacties op ‘ Klus en knus’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

Ik ga akkoord met de voorwaarden (opent in nieuw venster)

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 17-10 - 1001KorteVerhalen.nl online!

    In navolging van 1001Gedichten.nl hebben we een nieuwe website opgezet speciaal voor Korte Verhalen. Meld je aan en plaats nu je verhalen.

Bekijk oudere nieuwsberichten »