Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

De Beste Zatte Actie Ooit

Er klinkt luide muziek uit de boxen en de hele zaal gaat los op een marginaal lied van een Nederlandse rapper die alleen maar over drugs zingt. De geur van zweet, bier, sigaretten en te veel parfum hangt in de lucht. Iemand gooit zijn halfvolle beker met bier in de lucht. Lies voelt hoe de koude vloeistof haar warme huid ontmoet. Boos kijkt ze zoekend om haar heen om de dader een vieze blik te kunnen geven. "Sorry daarvoor", hoort ze een knappe, lange jongen met groene ogen tegen haar zeggen. Even staat ze met haar mond vol tanden terwijl ze twee seconden geleden nog exact wist wat te zeggen tegen de onbeschofterik die bier op haar gooide. Ze lacht verlegen naar hem. Hij knipoogt en verdwijnt weer tussen de oceaan van dansende jongeren.

3 jaar en een paar maanden later wandelt Lies door de straten van Gent op weg naar haar kot. Ze gaat vandaag haar kot leeghalen want ze is afgestudeerd en heeft nu een diploma sociologie. Terwijl ze wandelt zwiept haar zwarte paardenstaart heen en weer. Plots wordt ze brut uit haar dagdroom gehaald door een harde botsing. Ze valt net niet en raapt haar handtas op van de keikoppen. "Sorry daarvoor". Plotseling voelt ze zich even een David van Michelangelo. Ze kijkt verschrikt op en staart naar de groene ogen van de lange, knappe jongen. Hij glimlacht zijn fantastische witte gebit bloot en steekt zijn hand uit 'Jelle Grootjans'. 'Lies De Bakker' stamelt ze, nog steeds onder de indruk van deze knappe verschijning. Hij knipoogt en wandelt dan weer verder.

Een uurtje later bekijkt ze haar Facebook meldingen en ziet ze een vriendschapsverzoek van Jelle. Met vliegensvlugge vingers klikt ze op zijn profiel en staart ze naar zijn foto. Dat is hem! Zonder enige twijfel accepteert ze zijn verzoek en nog geen tien minuten later is ze verwikkeld in een gesprek over hun gemeenschappelijke passie: hardlopen.

7 jaar later lopen Jelle en Lies over een hobbelig bospad terwijl ze praten over welk nummer ze gaan kiezen als openingsdans en besluiten ze het nummer te kiezen waarop Jelle het bier op Lies gooide, zijn beste zatte actie ooit.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

ThatGirl

Geplaatst op

15-11-2017

Over dit verhaal

c.

Geef uw waardering

Er is 0 keer gestemd.

Social Media

Tags

Liefde

Reacties op ‘De Beste Zatte Actie Ooit’

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 17-10 - 1001KorteVerhalen.nl online!

    In navolging van 1001Gedichten.nl hebben we een nieuwe website opgezet speciaal voor Korte Verhalen. Meld je aan en plaats nu je verhalen.

Bekijk oudere nieuwsberichten »