Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Jesse (1)

De kraan drupte zacht deze ochtend. Ik werd er slechtgezind van wakker en als ik al slechtgezind ben 's ochtends dan beloofd dat nogal wat voor de rest van de dag. Ik deed dan maar snel mijn kleren aan, kamde mijn haar, deed wat mascara op en vloog de badkamer uit zodat mijn kleinere zusje kon.

Op school aangekomen zag ik hem weer staan. Jesse. Hij stond daar te lachen met zijn vrienden. Ze hadden precies echt wel plezier. Ik vroeg me af waarom ze zo aan het lachen waren tot ik beseft om wie ze aan het lachen waren. Karen. Mijn aller beste vriendin. Karen was namelijk op date geweest met Jesse zijn beste vriend. Karen had blijkbaar zo slecht gezoend dat het grappig was. Tegen mij had ze gezegd dat hij degene was die slecht zoende, ieder zijn mening zeker.

Het was de eerste dag na een nieuw trimester en dan kregen we altijd nieuwe plaatsen van onze klastitularis. Ik kruiste mijn vingers in de hoop naast Karen te zitten. "Jesse, neem jij daar plaats?" vroeg mevrouw Degroot terwijl ze wees naar het bankje helemaal vanachter. Yentl jij mag naast Jesse gaan zitten, hoorde ik mevrouw Degroot opeens zeggen. Mijn hart maakte een vreugde sprongetje. Rustig en beheerst nam ik plaats naast hem. Hij lachte ondeugend naar me, oké ik zou niet meer kunnen opletten, dat was me nu wel duidelijk geworden.

Toen de bel ons vertelde dat het lunchtijd was sprintte ik in de richting van Karen die eigenlijk niet eens zo ver weg was, met gevolg dat ik tegen haar aan liep.Karen! Karen! Ik zit naast Jesse! Karen keek naar me en lachte flauw. Ik vroeg me 1 seconde af wat het probleem was tot ik even nadacht. Ze vond het natuurlijk niet leuk dat heel de school lachten met haar.

Ik voelde opeens een tik tegen mijn schouder en draaide me om. Jesse. "Zin om na school met mij een kop koffie te gaan drinken, dan kunnen we elkaar wat beter leren kennen nu dat we buren zijn" , zei hij terwijl hij er nog een knipoog aan toevoegde. Helemaal verbaasd knikte ik driftig ja. "Dat is dan afgesproken", fluisterde hij sensueel in mijn oor. Karen keek me aan alsof ze net een kat door de lucht had zien vliegen. We schoten allebei in de lach en bespraken hoe ik mijn eerste date met Jesse zou moeten aanpakken.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

ThatGirl

Geplaatst op

17-05-2015

Over dit verhaal

Zal Jesse voor haar vallen zoals zij voor hem valt?

Geef uw waardering

Er is 0 keer gestemd.

Social Media

Tags

Liefde

Reacties op ‘Jesse (1)’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

Ik ga akkoord met de voorwaarden (opent in nieuw venster)

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 17-10 - 1001KorteVerhalen.nl online!

    In navolging van 1001Gedichten.nl hebben we een nieuwe website opgezet speciaal voor Korte Verhalen. Meld je aan en plaats nu je verhalen.

Bekijk oudere nieuwsberichten »