Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

De starende man

Vroeg in de morgen, op weg naar mijn werk, de witte brug op. Het geluid van mijn fietsdynamo voert de boventoon, op de achtergrond bonkende scheepsmotoren die ver wordt gedragen door de mist, zo ver zelfs dat je in het centrum van de stad dit typische riviergeluid nog kan horen.

De mist is zo nevelig, dat het een fijnmazig laagje vocht op je gezicht vormt en naarmate het meer wordt als druppels van je gezicht afglijd. Het is praktisch windstil en samen met deze vorm van mist geeft het je een mystiek gevoel.

Op de brug staat een man met zijn hond, zijn handen verscholen in zijn zakken, zo in zichzelf, diep verzonken in gedachten, als een standbeeld starend door de mist over het water en gek genoeg de hond ook. Merkwaardig tafereel.

Op het vlakke deel van de brug stop ik met trappen en laat de fiets uitrollen en nader de man met zijn hond. Ik hervat mijn ritme en mijn dynamo loeit weer op.

Ik bekijk de man - en profile - en observeer razend snel en minutieus, zijn natte doorleefde gezicht, diepe groeven in zijn gelaat, gitzwarte borstels van wenkbrauwen. Op het moment van het passeren kijkt hij mij aan. Ik groet hem, "goedemorgen" en ik verwachte dat hij mij ook hetzelfde zou wensen, maar dat bleef uit. Verontwaardigd over het uitblijven van een fatsoenlijk antwoord, zet ik aan tot ik meer vaart krijg en niet meer hoef te trappen. Nieuwsgierig kijk ik om, maar de man stond er niet meer. Ik laat me verder naar beneden rollen.

Het was de eerste en laatste keer dat ik hem zag.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Din-Gman

Geplaatst op

02-04-2018

Over dit verhaal

Nieuwsgierigheid drijft te boventoon

Geef uw waardering

Er is 1 keer gestemd.

Social Media

Tags

Man Mistig

Reacties op ‘De starende man’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 17-10 - 1001KorteVerhalen.nl online!

    In navolging van 1001Gedichten.nl hebben we een nieuwe website opgezet speciaal voor Korte Verhalen. Meld je aan en plaats nu je verhalen.

Bekijk oudere nieuwsberichten »