Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Pensionados

De vrouw bood mij aan, om voor haar te gaan in de rij voor de kassa. Ondanks dat ik het onder werktijd doe bedank ik haar vriendelijk en zeg haar dat het niet hoeft en dat ik alle tijd heb.
"Ik ook" zegt ze want - ik ben met pensioen!
Het valt mij met regelmaat op dat gepensioneerden laten blijken dat ze niet meer hoeven te werken. Wat is dat nou?
Je kan genieten van je niet werkzame leven, of is het extra genieten, om het aan een nog werkende te vertellen.....?
Of denk ik nou verkeerd. Voel ik mij minder bedeeld? Nee- Misschien komt het, omdat ik daar niet van hou, het te koop staan met wat je hebt of doet. Waar ik mij ook over verbaas is dat mensen bij een bepaald onderwerp nog even aangeven hoe oud ze zijn. Het lokt een bepaalde plichtmatig compliment van jou, waar ik helemaal niet van hou. Wat moet je dan zeggen, oh? Nou mevrouw, wat knap dat u dat allemaal doet terwijl u al 74 jaar bent, zoiets? Raar.
Verbaasd en nog aardig aan het overpeinzen van de opmerking van de vrouw, zeg ik tegen haar, terwijl ze afrekent, dat het jammer is dat we pas op zo'n hoge leeftijd mogen genieten van het niet meer hoeven te werken en dat het de schuld was van de Duitse regering tijdens de eerste wereld oorlog. Dit was om de troepen in de loopgraven een hart onder de riem te steken. Om het moreel van de troepen hoog te houden mochten militairen die de oorlog overleefden met hun 65ste...met pensioen! De vrouw in kwestie keek mij, tijdens het inpakken van haar boodschappen, overdonderd en verbaasd aan, wilde nog wat zeggen maar het contact verbrak op het moment dat ik mij me van haar afwende, om goedendag tegen de kassière te zeggen.
Na een lange rit kom ik bij een tennisvereniging aan en op het terras zitten een man of acht nog na te genieten van hun potje tennis en van hun vrije tijd. Een van de mannen die mij zag aankomen zei; Nou, als ik dat zie aankomen dan ben ik blij dat ik niet meer hoef te werken zeg.... en ik kon het net verstaan. Het was niet de bedoeling dat ik het zou verstaan maar toch. Het was niet leuk wat hij zei en het was geen geintje want de algemene lach bleef uit. Wat het nog erger maakte was zijn lichaamshouding en gezichtsuitdrukking, die bevielen mij niet. Ik bedacht me geen moment en pareerde op een grappige manier dat hij er zeer zeker van moest genieten, want vaak genoeg duurt het genieten van het pensioen niet lang, want er leggen er genoeg het loodje rondom hun pensioengerechtigde leeftijd........Touche!
Rare, arrogante vent!
Het was een vrij warme en lange werkdag. De supermarktmevrouw en de tennismeneer hielden mij in gedachte behoorlijk bezig.

In deze tijd waar gezond eten of anders gezegd minder ongezond eten centraal staat is het van cruciaal belang om gezond je pensioen in te gaan. Want, ondanks dat men er ooit een leeftijd van 65 jaar aan gebonden heeft, omdat toen de levensverwachting van soldaten rond de 45 jaar was en ze de 65 nooit zouden halen, halen wij dat nu wel met gemak.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Din-Gman

Geplaatst op

27-09-2017

Over dit verhaal

Pensioen, genieten, gezond leven.

Geef uw waardering

Er is 1 keer gestemd.

Social Media

Tags

Pensioen

Reacties op ‘Pensionados’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

Ik ga akkoord met de voorwaarden (opent in nieuw venster)

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 17-10 - 1001KorteVerhalen.nl online!

    In navolging van 1001Gedichten.nl hebben we een nieuwe website opgezet speciaal voor Korte Verhalen. Meld je aan en plaats nu je verhalen.

Bekijk oudere nieuwsberichten »