Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Brief posten

Na zijn dekwacht aan boord van zijn schip was hij alleen de wal opgegaan, even een brief posten. Diep weggedoken in z’n kraag had hij bij een stoplicht staan wachten om over te steken.
Toen hij toevallig in de auto keek die naast hem langs het trottoir stond had hij haar zien zitten, op de achterbank. Twee prachtige donkere ogen keken hem onderzoekend aan. Af en toe keek ze even opzij, maar meteen werden die grote ogen weer op hem gericht.
Hij sloeg een groen licht over en begon meteen te fantaseren. Visioenen van lange wandelingen langs het strand, en dan ’s avonds samen voor het haardvuur; hij in zijn gemakkelijke fauteuil en zij op de grond voor hem, leunend tegen zijn benen, terwijl zijn handen zacht door dat lange donkere haar woelden. Zijn blik werd vastgehouden door die mysterieuze ogen, en geen moment had hij het gevoel dat hij onbeschoft aan het staren was. De kou en de regen waren vergeten, en toen de auto langzaam optrok bleven ze elkaar aankijken tot hij uit het zicht verdween. Langzaam was hij doorgelopen en had de rest van de middag aan haar gedacht.
Toen hij een paar uren later door de binnenstad slenterde zag hij haar in de verte lopen. Hij wist zeker dat zíj het was, en hij liep wat harder om dichterbij te komen.
Snel was hij doorgelopen zonder haar uit het oog te verliezen; hij zag haar dicht naast een andere man lopen.

Toen ze zich even omdraaide keek hij weer in die grote donkere ogen, en hij zag dat zij hem óók herkende. Ja, hij was er van overtúígd dat zij hem herkende, want vrolijk kwispelend bleef ze hem aankijken, haalde een lange tong over haar natte neus, en trok zachtjes aan haar riem.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Gevene

Geplaatst op

02-10-2015

Geef uw waardering

Er is 37 keer gestemd.

Social Media

Tags

Grappig Ogen Romantisch

Reacties op ‘Brief posten’

 • geweldig!! wat ontzettend mooi beschreven ik werd binnen een paar zinnen het korte verhaal in gezogen en was verrast door het komische einde. bedankt voor het delen van dit leuke verhaal

  sharingan - 05-01-2016 om 18:29

 • Dank voor je leuke reactie, Sharingan. Ik vind jouw verhalen ook goed. Heel andere stijl, en heel andere inhoud. We gaan gewoon zo door. :)

  Gevene - 06-01-2016 om 22:53

 • Beeldschoon!

  Irene O. - 05-02-2016 om 19:30

 • Dank Irene. Ik mag jou wel na zo'n beoordeling.

  Gevene - 05-02-2016 om 19:50

 • Inderdaad, een heel leuk einde. Goed gedaan.

  Piet - 21-02-2017 om 18:31

 • Het verhaal is prachtig

  Manon - 25-03-2017 om 18:13

 • Dank je Manon. Het is een waargebeurd verhaal.

  Gevene - 28-03-2017 om 11:23

 • Eindelijk de kracht en moed en sterkte in een leeg been om achter mijn laptop te kunnen lezen en eindelijk te kunnen reageren. Jammer dat je niet meer verhalen hebt neergezet. Ik heb ervan genoten, zou veel meer van je willen lezen als dat kan? By the way ( bij de weg) rechterheup wordt nu in augustus gedaan, een geheel nieuwe prothese. Lekker dan, dus nu al meer dan een jaar in het ziekenhuis/revalidatietent. Ja, ik mag wat kosten hoor...

  Leny Kruis - 23-06-2017 om 14:00

 • Hallo Gevene, Heb met veel plezier je verhaal gelezen. ERG leuk met verrassend en leuk einde! Groeten, Hans Erkamp

  Hans Erkamp - 02-01-2018 om 14:40

 • Leuk verhaal, mooi opgezet! Zou je ook eens naar microverhalen.nl willen kijken? Misschien is het een idee om daar ook eens een verhaal te publiceren.

  Hans Stavleu - 17-08-2018 om 07:11

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

 • 17-10 - 1001KorteVerhalen.nl online!

  In navolging van 1001Gedichten.nl hebben we een nieuwe website opgezet speciaal voor Korte Verhalen. Meld je aan en plaats nu je verhalen.

Bekijk oudere nieuwsberichten »