Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Donderdag 9 mei 2002, beslissend.

“ Beslissend is niet of je wel of niet goed kunt schrijven. maar of je de juiste mensen kent en ze bereidt zijn om jouw werk te lezen, hoe innovatief een website ook is, je zult zelf aan de bak moeten om de wereld van jouw talent te laten proeven, het kaf kan niet van het koren gescheiden worden, wanneer je op jouw luie reet blijft zitten klagen over jouw handicap en onfortuinlijk verleden, beste Joop van Teil. “
De stem van Jan, de voormalige werkgever van Joop van Teil klinkt intens en streng door de telefoon. Hij mag het dan wel goed bedoelen, maar Joop van Teil schrikt ervan en verbreekt de telefoonverbinding abrupt omdat hij een verhaal wil schrijven over het toeval.

Een drankorgel wil Joop zichzelf niet noemen. Hij heeft weliswaar een kater, nadat hij gisterenavond zes glazen bier heeft gedronken, maar een drankorgel noemt hij zichzelf niet. Hij drinkt niet iedere dag, alleen op vrijdag wanneer hij naar de kroeg gaat, en dan drinken alle mannen, de meeste vaak meer dan hij. Nee, een drankorgel, hoe kom je erbij, Joop, nee Joop niet!

Het is donderdag 9 mei 2002 in de Silvanapark-buurt bevindt Joop zich met een zware kater in een gedachtewereld. “Jij hebt een onvermoeide geest, jij kan denken en voelen wat jij wilt!” Joop herinnert zich de woorden van zijn jeugd maat Argus nog heel goed. Ze zeiden meestal niets tegen elkaar. Argus hield van snoei harde punkmuziek, terwijl Joop voor het eerst de blues had ontdekt.
Zijn herinneringen vermoeien Joop. Het was een vreemde tijd daar in de Zingende Ziel, de kroegbaas deed allerlei beloften, maar vergat uiteindelijk zijn werknemers steeds te betalen. Het duurde maanden voordat de studerende Joop eindelijk zijn geld kreeg, voor de avonden dat hij in de kroeg had gewerkt.

Jeroen heeft van zijn baas te horen gekregen, dat het niet zeker is dat hij voor de boekenwinkel kan blijven werken. Er worden te weinig boeken verkocht om de winkel draaiende te houden. Gelukkig zit de winkel in een pand dat eigendom is van de eigenaar van de boekenwinkel, maar de personeelskosten voor twee man personeel zijn een flinke hap uit het budget. Een salarisverhoging zit er niet meer in. Gelukkig vind Jeroen het leuk werk om te doen. Hij is enthousiast over de gedichten die er worden toegestuurd voor de Lispelende Libelle, de gedichtensite voor de inwoners van Amsturia.
Vanochtend vond hij weer een gedicht in zijn mailbox.

Mijn liefde is gratis

Je kwam naar me toe
had niet veel om het lijf
zei “mijn liefde is gratis”
als je wilt dat ik blijf

ik gaf je een kus
hief voorzichtig het glas
en vervolgde de klus
geleerd in de klas

het duurde niet lang
nogal snel ging je weg
gejaagd door mijn slang
ik dacht, wat een pech

“mijn liefde is gratis”
weet nog goed wat je zei
gingen samen naar de Blauwe Bever

lieten alle dieren vrij!

Auteur: Argus2002

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

mobar

Geplaatst op

12-08-2016

Over dit verhaal

2002

Foto's

Geef uw waardering

Er is 3 keer gestemd.

Social Media

Tags

Amsturia Joop Rivier Stad

Reacties op ‘Donderdag 9 mei 2002, beslissend.’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

Ik ga akkoord met de voorwaarden (opent in nieuw venster)

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 17-10 - 1001KorteVerhalen.nl online!

    In navolging van 1001Gedichten.nl hebben we een nieuwe website opgezet speciaal voor Korte Verhalen. Meld je aan en plaats nu je verhalen.

Bekijk oudere nieuwsberichten »